Antena 3 CNN Emisiuni Agricool Ciorba de babic, noua creaţie culinară din meniul pensiunilor de la Vulcanii Noroioşi: "Este senzațională"

Ciorba de babic, noua creaţie culinară din meniul pensiunilor de la Vulcanii Noroioşi: "Este senzațională"

Georgiana Adam
<1 minut de citit Publicat la 11:51 09 Mar 2024 Modificat la 11:51 09 Mar 2024

Acest preparat a fost inclus în meniurile pensiunilor şi restaurantelor din zona Vulcanilor Noroioşi.  

Cei care gustă pentru prima dată acest preparat sunt încântați de gustul unic și de savoarea deosebită dată de bucățile de babic.

"Ne trebuie ceapă, morcov, țelină, cartof, orez, suc de roșii și nelipsitul babic și șunca de Buzău. 

La o ciorbă care să ajungă pentru 10 porții punem un babic. 

După ce dă de câteva ori în clocot, adăugăm și șunca. Îi dă o grăsime și un gust deosebit șunca afumată", spune Mari Filipescu, bucătar.

"Am zis să încercăm renumitul babic și renumita ciorbă de babic care într-adevăr este senzațională. 

Îmi place foarte mult ciorba, îmi place foarte mult babicul", spune unul dintre cei care au degustat-o.

"Am introdus ciorba de babic în meniu, pentru că am primit un feedback pozitiv din partea turiștilor. 

Cei care vin vor să încerce produse autentice, tradiționale, din zona aceasta a Buzăului, pentru că suntem în Berca, lângă Pleșcoi", a explicat Nicoleta Marin, proprietarul pensiunii Berca, sâmbătă, la emisiunea Agricool, de la Antena 3 CNN.

Citește mai multe din Agricool
» Citește mai multe din Agricool
TOP articole