Antena 3 CNN Politică Ciolacu vrea să modifice Constituția pentru a schimba durata mandatelor președintelui României și aleșilor locali

Ciolacu vrea să modifice Constituția pentru a schimba durata mandatelor președintelui României și aleșilor locali

de Adrian Dumitru    |   

Marcel Ciolacu, reales în funcția de președinte al PSD, a declarat, sâmbătă, că ar vrea să modifice Constituția României pentru mărirea mandatului aleșilor locali la cinci ani sau pentru reducerea mandatului Președintelui României la patru ani.

Ciolacu a fost întrebat, la finalul Congresului PSD, dacă se gândeşte să schimbe Constituţia, în cazul în care va ajunge preşedintele României, astfel încât şeful statului să aibă un mandat mai scurt, respectiv de patru ani, în loc de cinci ani, cât este mandatul în prezent.

„Categoric. Vedeţi, după, cred că 20 de ani, s-a reuşit să avem toate alegerile în acelaşi an. Cred că nu e bine nici într-un singur an să fie toate alegerile, dar măcar să suprapunem doi ani consecutivi să fie toate alegerile.

Dar consider că nu e problemă, ori mărim autorităţile locale la cinci ani, ori micşorăm la preşedinte. Nu putem să fim unii mai altfel decât alţii”, a precizat liderul PSD.

El a fost întrebat şi despre reducerea numărului de parlamentari, având în vedere că, potrivit celui mai recent recensământ, populaţia României a scăzut.

„Este o lege, care se va pune în aplicare. În momentul în care populaţia României scade, sunt mai puţini parlamentari.

La următorul exerciţiu electoral va interveni această schimbare, fiindcă se aplică de la următorul exerciţiu electoral. Nu mai trebuie să venim noi, e o lege, cu adevărat trebuie respectată”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a fost reales ca președinte al PSD și și-a anunțat și candidatura din partea formațiunii la alegerile prezidențiale din iarnă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile