Antena 3 CNN Actualitate Ciolacu: Suntem primul stat care a reuşit să îşi aducă românii acasă din Liban

Ciolacu: Suntem primul stat care a reuşit să îşi aducă românii acasă din Liban

de Ioana Coman    |   

România este primul stat care a reuşit să îşi aducă acasă o parte din cetăţenii din Liban, a declarat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

"O să continuăm această acţiune, este coordonată, vreau să mulţumesc foarte mult doamnei ministru de Externe, ministrului Apărării şi serviciilor statului român. Suntem primul stat care a reuşit încet-încet să îşi aducă românii acasă", a spus Ciolacu, la plecarea de la Ziua Unităţii Germane, eveniment organizat de Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti.

Premierul a afirmat că asemenea acţiuni vor continua şi că toţi românii din Liban care au solicitat revenirea în ţară vor fi aduşi în ţară. În acelaşi timp, Ciolacu a făcut apel la discreţie privind activitatea celor care se ocupă de această situaţie.

Cele 69 de persoane repatriate joi din Liban sunt cetăţeni români şi membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii şi cazuri medicale, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Zborul a fost realizat cu sprijinul MApN, cu o aeronavă aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Demersul a fost realizat "în contextul escaladării conflictului din regiunea Orientului Mijlociu", sub coordonarea premierului român, în urma "eforturilor complexe" ale Ministerului Afacerilor Externe, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi al altor parteneri instituţionali.

"Cele 69 de persoane au fost sprijinite de către personalul Ambasadei României la Beirut şi de două echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de reacţie rapidă a MAE, în vederea eliberării documentelor de călătorie şi îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare îmbarcării. De asemenea, au fost întreprinse demersuri pe lângă autorităţile locale competente pentru realizarea zborului în condiţii de siguranţă. Operaţiunea a fost susţinută, de asemenea, de autorităţile române, la sosirea pe teritoriul României a cetăţenilor români şi a membrilor lor de familie, structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne acordând asistenţa necesară în strânsă cooperare cu organizaţii neguvernamentale şi Primăria Bucureşti", a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Subiecte în articol: Liban Marcel Ciolacu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile