Antena 3 CNN Actualitate Ciolacu și Grindeanu vorbesc despre construirea unui nou terminal la Aeroportul Otopeni: „Va fi perla Europei”

Ciolacu și Grindeanu vorbesc despre construirea unui nou terminal la Aeroportul Otopeni: „Va fi perla Europei”

de Ioana Coman    |   

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au vorbit la Antena 3 CNN despre construirea unui nou terminal la Aeroportul Otopeni. „Terminalul 2 va fi perla Europei”, a afirmat Ciolacu, într-un interviu acordat jurnalistului Mihai Gâdea.

„Terminalul 2 și modernizarea sa. Pentru el avem mai multe variante. Pe de o parte putem să îl facem din bani proprii, pe de altă parte putem să luăm împrumutul, toată lumea vrea să ne dea banii, toată lumea. Pe de altă parte, poți să faci un parteneriat public-privat”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Premierul a adăugat, la rândul său, că Terminalul 2 va fi „perla Europei”.

„Din punctul meu de vedere ar trebui decis în primul rând management-ul, chiar dacă o să supăr acum, trebuie să meargă într-o zonă privată. Sistemul de operare, peste tot în lume, este externalizat. Nu statul român trebuie să opereze în această zonă”, a precizat Ciolacu.

Prim-ministrul a mai adăugat că „Terminalul 2, pentru că este foarte atractiv, l-aș lega cu TAROM”.

„La finalul anului 2021, TAROM avea pierderi de 100 de milioane de euro. Acum suntem pe profit, dincolo de restructurări. Asta nu înseamnă că o transformă într-o companie puternică. Are nevoie de avioane, de o infuzie de capital și căutăm soluții”, a adăugat, la rândul său, Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu a subliniat, de asemenea, că este „exclus” să dispară TAROM.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile