Antena 3 CNN Economic Ciolacu: ”Pensionarii trebuie să aibă certitudinea că decizia de majorare, odată emisă, nu mai poate fi anulată”

Ciolacu: ”Pensionarii trebuie să aibă certitudinea că decizia de majorare, odată emisă, nu mai poate fi anulată”

de Laura Dinu    |   

Premierul Marcel Ciolacu susține că pensionarii care dovedesc faptul că recalcularea pensiei li s-a aplicat într-un mod eronat vor primi un răspuns prioritar.

Totodată, premierul îi asigură pe seniorii ale căror pensii au crescu că, odată emisă decizia, nu mai poate fi anulată: ”Îi asigur că nimeni nu se poate atinge de banii lor”, a spus Ciolacu. 

”Toți cei care, în urma recalculării au decizii cu pensii majorate, să aibă certitudinea că această decizie nu mai poate fi anulată! Și îi asigur că nimeni nu se poate atinge de banii lor! De asemenea, toți cei care dovedesc că li s-a aplicat eronat recalcularea pensiei vor primi un răspuns prioritar, cu detalii clare privind rezolvarea situației. Iar în cazul pensionarilor nevăzători și cu dizabilități, pregătim rapid un mecanism de compensare ca să le asigurăm o pensie decentă. 

Reparăm toate aceste nedreptăți și demonstrăm că prețuim munca celor care au ridicat această țară! Doar așa putem construi în viitor o Românie corectă!”, a explicat premierul. 

Vești bune și pentru beneficiarii tichetelor sociale

Premierul a anunțat și creșterea limitei de venituri de la 2.000 la 2.210 lei în cazul pensionarilor care primesc tichete sociale pentru alimente și care, după recalculare, au primit pensii majorate.

”Adoptăm azi o măsură complementară recalculării pensiilor, ce asigură echitate pensionarilor care primesc tichete sociale, medicamente compensate și ajutoare pentru încălzire. Astfel, majorăm pragurile veniturilor obținute de aceștia pentru ca, și după recalculare, cei cu venituri reduse să primească în continuare ajutorul necesar. 

În cazul tichetelor sociale pentru alimente, creștem limita de venituri de la 2.000 la 2.210 lei. Și pentru pensionarii care beneficiază de compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor majorăm plafonul de venit de la 1.830 lei la 2020 lei pe lună. Astfel, susținem cu fiecare dintre aceste forme de sprijin peste 2 milioane de oameni, pensionari, persoane cu dizabilități și familii cu un singur părinte”.

Totodată, premierul a subliniat faptul că sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu vor fi luate în calcul la stabilirea drepturilor pentru ajutorul de încălzire.

”Venim cu o decizie importantă și în privința ajutorului pentru încălzire: sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor pentru acest tip de ajutor. Rămâne valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. În acest fel, ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul în perioada 1 septembrie 2024 – 15 octombrie 2025”, a declarat Marcel Ciolacu înainte de ședința de Guvern.

Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD pensii
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile