Antena 3 CNN Politică Ciolacu nu exclude să-l propună pe Iohannis Înalt reprezentant pentru Ucraina, dacă România primește în plus această funcție

Ciolacu nu exclude să-l propună pe Iohannis Înalt reprezentant pentru Ucraina, dacă România primește în plus această funcție

de Robert Kiss    |   

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, despre propunerea de comisar european a României. Acesta a declarat că va trimite nominalizarea după o discuție cu președintele Klaus Iohannis și cu președinta Comisiei Europene. Ciolacu nu exclude varianta în care, dacă România ar primi în plus și funcția de Înalt reprezentant pentru Ucraina, să îl nominalizeze pe președintele Kalus Iohannis.

Întrebat când va face propunerea de comisar european, Ciolacu a declarat: „După ce am discuția și cu președintele României. Negociatorul în cadrul Consiliului European e președintele și e normal să am acest dialog. Este adevărat, eu nominalizez persoana. Ține foarte mult persoana și de atribuțiile pe care le va avea viitorul comisarul în cadrul Comisiei Europene. Cu certitudine voi avea o discuție cât de curând și cu domana von der Leyen.

De asemenea, premierul a fost întrebat dacă ar putea fi propus președintele Klaus Iohannis pentru a fi Înalt comisar al UE pentru Ucraina: „Dacă e în afara propunerii de comisar. Vedem, dar domnul președinte nu a avut această discuție cu mine”, a mai spus Ciolacu.

Potrivit surselor antena3.ro, cele mai mari șanse pentru a fi desemnat comisar european din partea României le are europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile