Antena 3 CNN Politică Ciolacu: „Nici PSD, nici PNL nu va mobiliza electorat dacă se atacă reciproc. Cred că greşim, şi eu, şi Ciucă"

Ciolacu: „Nici PSD, nici PNL nu va mobiliza electorat dacă se atacă reciproc. Cred că greşim, şi eu, şi Ciucă"

de Claudia Popovici    |   

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României şi candidat la alegerile prezidențiale din acest an, a explicat într-un interviu, acordat lui Mihai Gâdea, la Antena 3 CNN, cum vede abordarea celor două partide PSD şi PNL, care în această campanie electorală au lansat reciproc atacuri la liderii formațiunilor. În acest context, premierul a subliniat faptul că această coaliţie a depus o muncă executată într-un parteneriat care ar putea fi umbrită de o astfel de abordare, pe care a etichetat-o ca fiind „greșită". Astfel el a făcut apel atât la colegii din partid, cât şi la cei din coaliţie să pună mai întâi accent pe ce au realizat împreună în ultimii trei ani în România. 

„Eu cred că abordarea e greșită, pentru că împreună cu Nicolae Ciucă, această coaliție, această guvernare a dus România în 3 ani de zile în momentele cele mai complicate, în momentele cu cele mai mari provocări. Și eu cred și vă recunosc, cred că greșim. Și eu, și Nicolae Ciucă, și cei din PSD, și cei din PNL.

Acest moment foarte mult din PNL atacă PSD, fiindcă e un lucru tradițional, fiindcă adversarii tradiționali erau PSD-ul și PNL, nu le vor aduce niciun vot. Nicio jignire la adresa mea din partea PNL-ului nu le va aduce niciun vot, nu le va aduce nicio mobilizare de electorat. Același lucru consider că și PSD-ul greșește. PSD-ul atacând PNL-ul, atacând pe Nicolae Ciucă nu le va aduce niciun vot, fiindcă bazinele electorale sunt total diferite", a spus Marcel Ciolacu. 

El a reamintit apoi de faptul că actuala guvernare a ajutat România să treacă de multe momente complicate, iar datorită cifrelor şi Uniunea Europeană a fost îngăduitoare. 

„Dimpotrivă, vor distruge toată munca de 3 ani și a fost o muncă foarte aplicată de a depăși cu România împreună un moment foarte complicat, fonduri europene, reforme, criză energetică, scăderea nivelului de trai.

Altfel, să știți că Uniunea Europeană n-ar fi atât de îngăduitoare, chiar dacă eu sunt un mai persuasiv și sunt un negociator mai aplicat, nu ar fi atât de îngăduitoare dacă n-ar vedea cifrele în ceea ce privește România", a mai spus Marcel Ciolacu.

În acest context, liderul PSD a opinat că „România este în acest moment în direcția corectă", iar accentul ar trebui pus de ambele partide pe tot ce au făcut împreună. 

„România este în acest moment în direcția corectă. Şi eu cred aici  greșește PSD și PNL. Ar trebui să prezinte și ce au făcut împreună și momentul complicat pe care le-am depășit cu adevărat.

Cei care cei care au lăsat de la ei, cei care s-au rupt total și au zis Domnule, indiferent dacă stăm acasă, vom crește în sondaje fără să facem nimic. PSD-ul a hotărât într-un moment complicat pentru România să intre la guvernare", a spus Marcel Ciolacu, în interviul pentru Antena 3 CNN.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile