Antena 3 CNN Actualitate Ciolacu spune că sunt așteptate noi fenomene extreme: Vom vedea care e intensitatea. Prioritatea e salvarea de vieți

Ciolacu spune că sunt așteptate noi fenomene extreme: Vom vedea care e intensitatea. Prioritatea e salvarea de vieți

de Adrian Dumitru    |   

Premierul Marcel Ciolacu a dat primele declarații de la Galați. Șeful guvernului a confirmat crearea unei celule de criză la Galați cu miniștrii de resort și cu autoritățile locale. 

În primele ore ale dimineții am avut o comunicare cu dl. ministru Predoiu și cu dl. Raed Arafat, azi am discutat cu fiecare primar din cele cinci localități. Am făcut o celulă de criză rapidă la CJ.

Prioritatea, cum este și normal, este salvarea de vieți omenești. În acest moment, avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid, am venit și cu elicopterele de la DSU. MApN e pregătit pentru orice intervenție, mai mult, în zonele în care s-au lupt legăturile, MApN se implică direct sub coordonarea situațiilor de urgență.

Am hotărât dislocare și e în votul interministerial tot ce înseamnă alimente, pături, containere de dormit pentru casele distruse. Dl. ministru de interne împreună cu dl. Arafat au venit și cu jandarmeria și vor amplasa două tabere apropiate zonelor sinistrate. Dl. primar deja s-a gospodărit cu locuri în școală. În noaptea aceasta o să mai plouă, dar nu la fel ca noaptea trecută.

În momentul în care se retrag apele se va interveni, avem tot defășurătorul făcut. Imediat cum e nevoie vom disloca fonduri din fondul de rezervă. S-au trimis specialiști din 15 județe, au venit toate echipamentele și s-au dislocat în această zonă. Așteptăm să vedem intensitatea din noaptea aceasta.

Guvernul va pune tot ce e necesar la dispoziție. În primul rând pe infrastructură, pentru că oamenii trebuie să circule și nu în ultimul rând pentru repararea fiecărei case. Tot lanțul este acoperit, cu adevărat trebuie o discuție foarte serioasă și am început-o deja cu ministrul mediului pentru că e a treia oară când se întâmplă în această zonă.

Trebuie să venim cu un act normativ. Chiar dacă conexiune e clară ca circulație a apelor, cred că s-a pierdut deja mult prea mult timp”, a declarat premierul Ciolacu de la fața locului, la Galați.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile