Antena 3 CNN Politică Ciolacu explică deficitul excesiv al României: „Partea de cofinanţare la fondurile europene este de aproape 50%”

Ciolacu explică deficitul excesiv al României: „Partea de cofinanţare la fondurile europene este de aproape 50%”

de Ioana Coman    |   

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, pe şantierul autostrăzii A0 Sud, că deficitul despre care se vorbeşte vine din partea de cofinanţare a proiectelor europene, cu bani din PNRR, dar că acesta este „cel mai bun moment al României de investiţii, mai ales în zona de infrastructură”.

„O să se dea în circulaţie, din A0, inelul sudic, încă 10 kilometri, asta înseamnă că din inelul sudic aproape două treimi este finalizat, din A0, peste 20 de kilometri din inelul nordic. De fapt, în acest moment, toată zona limitrofă Bucureştiului şi cartierele periferice vor merge pe autostradă direct până la Constanţa, din zilele următoare. Din acest moment. Ministerul Transporturilor, condus de domnul Sorin Grindeanu are în lucru 780 de kilometri de autostradă şi drum expres, toate fiind şantiere în lucru, şi aproximativ 1.500 de kilometri de cale ferată. Normal, mai ales în zona rutieră, unde vă dau exemplu numai Autostrada Moldovei, unde sperăm anul acesta să punem în circulaţie vreo 140 de kilometri”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, în urma unei vizite, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Autostrada A0 Sud.

Premierul a explicat de unde vine deficitul despre care se vorbeşte în aceste zile. 

„Partea de cofinanţare la fondurile europene, la PNRR este, ca şi procente, aproape 50%. Ca să închidem acest inel, cum închidem şi inelul de A0 al Bucureştiului, aici e cea mai mare parte din deficitul despre care vorbim de fiecare dată”, a afirmat Ciolacu.
 
Cu toate acestea, România nu va opri investițiile, a subliniat premierul.

„Nu voi opri investiţiile. În acest ritm se dezvoltă România, lucru pe care l-au făcut şi alte state europene şi membre UE. Acelaşi lucru l-a făcut şi Portugalia, şi Spania, şi Italia. Este cel mai bun moment al României de investiţii, mai ales în zona de infrastructură. Automat când ai infrastructură, cum este Autostrada Moldovei,  automat vor veni şi investiţiile”, a adăugat Ciolacu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile