Antena 3 CNN Actualitate Ciolacu, despre dronele ruseşti: „Încă nu e niciun pericol. Ca să le dobori trebuie să tragem pe teritoriul Ucrainei”

Ciolacu, despre dronele ruseşti: „Încă nu e niciun pericol. Ca să le dobori trebuie să tragem pe teritoriul Ucrainei”

de Bianca Chirilă    |   

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în contextul căderii unor fragmente de drone ruseşti pe teritoriul naţional, că există o monitorizare permanentă, precizând totodată că România nu are posibilitatea de a le doborî pe teritoriul Ucrainei, potrivit Agerpres.

Cu ocazia unei vizite efectuate în judeţul Buzău, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă în ultimele nopţi România a doborât vreo dronă rusească intrată pe teritoriul naţional.

„Ca să le dobori trebuie să tragem pe teritoriul Ucrainei şi cred că acest lucru nu este încă permis, nu am auzit de vreo decizie în acest sens. Este o monitorizare şi aţi văzut că aceste drone sunt lovite de obicei de artileria ucraineană şi cad imediat pe malul Dunării. Încă nu este absolut niciun pericol pentru românii din zonă. A fost o abordare chiar cu calm, controlabilă, nu a mai intrat nimic pe o distanţă.... O singură dată s-a întâmplat, după cum bine ştiţi, s-au luat măsurile pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Am făcut un sistem nou de radare”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

„Industria de apărare din România a intrat într-o nouă dinamică”

Totodată, premierul Ciolacu a subliniat că industria de apărare din România a intrat într-o nouă dinamică.

„Mă bucură că industria de apărare pentru prima oară lucrează şi în patru schimburi. Va veni şi acest împrumut de la Congresul Statelor Unite de două miliarde, cumva direcţionat pentru industria de apărare, un domeniu pe care încet, încet îl acoperim. Lucrurile chiar au intrat într-o anumită dinamică”, a precizat Marcel Ciolacu.

În cursul zilei de joi au fost găsite resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2 în proximitatea localităţii Plauru din judeţul Tulcea. Ministerul Apărării Naţionale reiterează că a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. De asemenea, MApN condamnă atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile