Antena 3 CNN Actualitate Ciolacu, despre ancheta de la Sf. Pantelimon: Sunt acuzații fără limite la adresa medicilor. Sunt alături de cei care-și fac treaba

Ciolacu, despre ancheta de la Sf. Pantelimon: Sunt acuzații fără limite la adresa medicilor. Sunt alături de cei care-și fac treaba

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că ancheta în cazul Spitalului Sf. Pantelimon „a produs o emoție națională transformată însă în dispută publică dură”, iar datoria sa este să fie „alături de medici și de toți cei din sistemul sanitar care-și fac onest treaba”. Premierul subliniază însă că „cine a greșit, indiferent de nume, să plătească”.

„Văd că ancheta în cazul Sfântul Pantelimon a produs o emoție națională transformată însă în dispută publică dură. Sunt acuzații aruncate fără limite la adresa medicilor ce pot genera lipsă de încredere în actul medical, cu consecințe grave și pe termen lung. Datoria mea, ca premier, este să fiu alături de medici și de toți cei din sistemul sanitar care-și fac onest treaba. Iar cine a greșit, indiferent de nume, să plătească!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul spune că trebuie făcut și un audit cu experți naționali și internaționali, al tuturor procedurilor de lucru din spitale, de la Terapie Intensivă continuând pe fiecare domeniu în parte.

Ciolacu a mai anunțat că spitalele CFR din Sibiu și Timișoara vor fi reabilitate și modernizate.

„Noi continuăm să investim în rețeaua de spitale publice: spitalele CFR din Sibiu și Timișoara vor fi reabilitate și modernizate. Clădirile celor două spitale au devenit proprietatea unor persoane fizice, care evident că nu pot asigura investițiile specifice infrastructurii spitalicești. Prin urmare, este nevoie de trecem clădirile în proprietatea statului și alocăm azi Ministerului Transporturilor 10 milioane și jumătate de lei necesare exproprierilor”, a mai spus Marcel Ciolacu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile