Antena 3 CNN Actualitate Ciolacu: Creșterea medie după recalculare e de aproape 27%. Ministrul Muncii: Nimeni nu pierde bani la pensie

Ciolacu: Creșterea medie după recalculare e de aproape 27%. Ministrul Muncii: Nimeni nu pierde bani la pensie

Premierul Marcel Ciolacu și Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță că recalcularea pensiilor românilor a fost finalizată. ”Din datele centralizate, 3,8 milioane de pensii cresc după recalculare, adică peste 82% din totalul pensiilor din România”, anunță aceștia.

”Începem cu subiectul așteptat de milioane de români, recalcularea pensiilor, care este una dintre marile priorități ale acestei guvernări. Alături de Ministrul Muncii și președintele Casei Naționale de Pensii Publice: ne asigurăm azi că totul este în grafic și deciziile de recalculare pleacă vineri spre toți pensionarii, conform planului. Din datele centralizate, 3,8 milioane de pensii cresc după recalculare, adică peste 82% din totalul pensiilor din România! Iar creșterea medie a pensiilor este de aproape 27%”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Și Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că recalcularea este finalizată, iar inechitățile eliminate. 

”Am finalizat recalcularea. Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar cu pensii diferite. Guvernul Ciolacu asigură creșterea sustenabilă și continuă a pensiilor. În lege, s-a introdus un mecanism care garantează creștere anuală a pensiilor fără a creea dezechilibre bugetare. Am eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile care ar fi putut duce la înghețarea pensiilor până în anul 2070.

În 2024, cei mai mulți dintre pensionari beneficiază de două majorări. Prima majorare, la 1 ianuarie 2024, când au crescut toate pensiile ca urmare a creșterii punctului de pensie cu 13,8%, de la 1785 lei la 2032 lei. A doua majorare, la 1 septembrie 2024, pentru eliminarea inechităţilor prin recalcularea tuturor pensiilor. Cei mai mulţi vor câştiga, nimeni nu va pierde”, a adăugat și Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile