„Ancheta de la SIIJ, pentru că șeful biroului electoral de sector era magistrat și ancheta e dusă de SIIJ, aflăm că doamna Clotilde a pierdut alegerile. Vă dau detalii - mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral e unul foarte clar: se va demonstra că dl. Tudorache a câștigat alegerile. În momentul în care se desființează SIIJ e desființează și această anchetă și atunci o îngropăm. Eu nu înțelegeam de ce este acest elan de desființare a SIIJ. În seara asta am aflat - au mutat numărătoarea la Poliție... Uite, oamenii aceia și-au făcut treaba”, a afirmat Marcel Ciolacu, la TVR.
Întrebat ce surse are, liderul PSD a răspuns: „Cunosc detalii”.
„Informația este că dl Tudorache a câștigat alegerile. Tehnic, vom declanșa strângerea de semnături și referendum pentru a face alegeri în Sectorul 1. Presupun că dna Clotilde nu este bolșevică, ca pe timpul lui Stalin - nu contează cine votează, ci cine numără - și-și va da demisia, va pleca. Îi anunț cu tristețe că SIIJ nu se va desființa în 15 zile până ancheta va fi finalizată”, a mai spus liderul social-democrat.
Polițiștii au început, la finalul lunii februarie, renumărarea voturilor înregistrate în Sectorul 1 la alegerile locale care au avut loc anul trecut. Operațiunea de renumărare a voturilor a fost demarată la sediul Serviciului Control Intern din Capitală, acolo fiind improvizat un spațiu. Zece polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la Secția specială, procurorul lansând un termen de recomandare de două luni până la care să aibă rezultatul renumărării.
Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția specială pentru investigarea magistraților a fost cel care a dispus printr-o ordonanță de delegare ca Poliția Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București câștigate de Clotilde Armand în dauna lui Dan Tudorache.
Procurorul Secției speciale a dispus măsura într-un dosar constituit în urma plângerii PSD care a reclamat comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna, președintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu, președintele Biroului Electoral Sector 1 și Andrei Nicolescu, membru USR.
Procurorul a susținut în ordonanța sa că pentru a putea face actele necesare din dosar este necesară renumărarea voturilor de la alegerile locale.
"Procedura aceasta este o procedură unicat, ea nu s-a mai întâlnit niciodată în istoria dosarelor din România. Astăzi, din datele pe care le am, s-au ridicat primii 500 de saci de la Tribunalul București, acolo unde fusesetă depozitați toți cei aproximativ 1.600 de saci proveniți de la toate secțiile de pe raza Sectorului 1.
Această procedură a avut ca bază stabilirea situației de fapt. Din această cauză trebuie ca polițiștii să fac acum o muncă extraordinar de laborioasă, complicată, o muncă ce ar fi trebuit să fie făcută de Biroul Electoral al Circumscripției Sectorului 1, condus de procurorul Sprâncu. Acesta nu a fost audiat pentru că va fi audiat după ce se va face toate această inventariere, dar va fi mai mult decât o inventariere", a explicat Adina Anghelescu, la Antena 3.