Antena 3 CNN Politică Ciolacu cere ministrului Muncii un raport despre deciziile de recalculare: Pensionarii să fie informați oficial că pensia lor nu scade

Ciolacu cere ministrului Muncii un raport despre deciziile de recalculare: Pensionarii să fie informați oficial că pensia lor nu scade

de Andreea Ştefan    |   

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut miercuri ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, și președintelui Casei de Pensii, Daniel Baciu, să facă un raport până la finalul săptămânii legat de stadiul procesului de recalculare al pensiilor. Premierul vrea ca pensionarii să primească un document oficial prin care să fie informați că pensiile lor nu scad.

„Vreau să încep prin a-i cere Ministrului Muncii și președintelui Casei de Pensii să trimită, până la finalul săptămânii, o informare legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor. Câte decizii au ajuns deja la pensionari, care este procentul de contestări și cum se desfășoară procedura de refacere a deciziilor de recalculare unde se constată erori”, a spus Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Premierul cere ca pensionarilor să le fie trimis un document oficial prin care să fie informați că, „oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade”.

„Vreau ca tuturor pensionarilor să li se trimită zilele viitoare un document oficial prin care să fie informați despre faptul că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade!

Românii trebuie să aibă garanția că nu scade nicio pensie și orice greșeală se poate repara! 3,8 milioane de pensii cresc, adică 83% din total, ăsta este un fapt cert”, a mai spus Ciolacu.

Premierul a făcut aceste declarații în contextul în care în spațiul public s-a discutat și despre posibilitatea unor erori de calcul privind deciziile de recalculare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile