Antena 3 CNN Politică Ciolacu anunţă scutiri de impozite pe 10 ani pentru banii trimişi în ţară de românii din Diaspora

Ciolacu anunţă scutiri de impozite pe 10 ani pentru banii trimişi în ţară de românii din Diaspora

de Adriana Duţulescu    |   

Marcel Ciolacu a anunţat, în oferta electorală pentru alegeri, prezentată sâmbătă, la Congresul PSD, scutiri de impozite timp ce 10 ani pentru banii pe care românii din diaspora îi aduc în ţară.

„Fiecare dintre noi avem o rudă sau un prieten în diaspora. Oameni care contribuie an de an la bugetul României, prin miliardele de euro pe care le trimit în ţară. Este timpul să facem mai mult pentru ei! Vă propun să ne gândim serios la modelul ţărilor cu o diasporă numeroasă care au luat deja măsuri pentru a-şi aduce înapoi cetăţenii. Vă dau un exemplu: fiecare cetăţean, stabilit legal în străinătate, care se întoarce în ţară, să aibă 10 ani scutiri de impozite pentru banii pe care îi aduce înapoi. La fel, orice sumă adusă din afară - investiţii, chirii, dividende, orice – să fie scutită de impozit timp de 10 ani. Este un punct de la care putem pleca”, a declarat Ciolacu în discursul ţinut sâmbătă la congresul PSD.
 
El susţine că „a abandona românii din diaspora înseamnă a abandona de fapt România” şi e de părere că „este nevoie de măsuri clare, simple şi ferme” în ceea ce îi priveşte pe românii plecaţi din ţară.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile