Antena 3 CNN Actualitate Ciolacu anunţă că se reduce timpul necesar înfiinţării unei firme: „De la 72 de ore la doar 24 de ore”

Ciolacu anunţă că se reduce timpul necesar înfiinţării unei firme: „De la 72 de ore la doar 24 de ore”

de Milena Niță    |   

Timpul necesar înfiinţării unei firme va fi redus de la 72 de ore la 24 de ore, în urma implementării proiectului de digitalizare de la Registrul Comerţului, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

„Trecem într-o nouă etapă şi în proiectul de digitalizare de la Registrul Comerţului. Ştiu că a fost nevoie de întreruperea activităţii pentru o săptămână, dar azi beneficiile sunt majore pentru antreprenorii români. 

Întregul parcurs de activitate al unei firme poate fi acum gestionat online. Concret, reducem timpul necesar înfiinţării unei firme de la 72 de ore la doar 24”, a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, în maximum 15 minute se pot completa şi încărca documentele în noul portal dezvoltat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), a mai spus şeful Executivului.

El a adăugat că în cel mult 15 minute se pot completa şi încărca documentele în noul portal dezvoltat de ONRC.

„Mai mult, în maxim 15 minute se pot completa şi încărca documentele în noul portal dezvoltat de ONRC.

Sistemul va fi folosit de două milioane de beneficiari în următorii cinci ani, iar acum sunt deja 1,6 milioane de firme care îl utilizează”, conform precizărilor făcute de şeful Executivului.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile