Antena 3 CNN Politică Ciolacu a anunțat că Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu vor primi bani de la Guvern chiar dacă nu au luat medalii: „Merită din plin”

Ciolacu a anunțat că Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu vor primi bani de la Guvern chiar dacă nu au luat medalii: „Merită din plin”

de Andreea Ştefan    |   

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, că gimnastele Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu vor fi premiate cu bani de către stat, chiar dacă nu au venit cu medalii de la Jocurile Olimpice de la Paris. „Ambele merită asta din plin”, a spus Ciolacu.

„Știu că Loteria Română a virat deja către Comitetul Olimpic și Sportiv Român 1,5 milioane de lei, din campania Lozul TEAM Romania. Sunt bani cu care completăm fondul de premiere pentru medaliații olimpici și aici includem, așa cum am promis, și pe cele două gimnaste, Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu! Ambele merită asta din plin!”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul i-a felicitat pe sportivii care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Paris. De asemenea, Ciolacu a anunțat că se va relua procedura de modernizare a bazinului din complexul Lia Manoliu.

„Profit de acest prilej să le mulțumesc din nou sportivilor olimpici pentru cele 8 medalii de până acum câștigate la Paris! Sper să mai vină încă una! Acest Guvern trebuie să probeze prin fapte că le asigură sportivilor o infrastructură modernă și condiții optime pentru performanță. Am aprobat toate actele investiției în baza COSR din Izvorani și reluăm procedura de modernizare a bazinului din complexul Lia Manoliu, care vor fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic! În ultimii doi ani, statul a finalizat 200 de săli de sport, aproape 50 de baze sportive și 16 bazine de înot. Iar în derulare sunt alte 380 de obiective pentru care am alocat 1 miliard de euro”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunțat apoi că Guvernul va oferi finanțări cluburilor sportive din țară, cu condiția ca banii să fie folosiți doar pentru activitățile sportive.

„Altă decizie importantă de azi este să sprijinim dezvoltarea activității sportive la nivel de copii și juniori. Oferim cluburilor sportive private posibilitatea de a beneficia de finanțări de la stat cu o condiție exclusivă: banii să fie folosiți strict pentru activități sportive cu copiii și juniorii”, a conchis Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de joi.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile