Antena 3 CNN Sport JO 2024 Cine este sportivul care a intrat în istorie la Jocurile Olimpice de la Paris. A obţinut aurul şi s-a retras

Cine este sportivul care a intrat în istorie la Jocurile Olimpice de la Paris. A obţinut aurul şi s-a retras

Luptătorul cubanez Mijain Lopez Nunez a intrat în istoria Jocurilor Olimpice, marţi seara, la Paris, după ce a câştigat al cincilea său titlu consecutiv la lupte greco-romane, la vârsta de 41 de ani, informează Agerpres, care citează AFP. 

Totodată, Mijain Lopez a devenit primul sportiv cu cinci titluri olimpice consecutive câştigate la aceeaşi probă, el obţinând medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2008 (Beijing), Jocurile Olimpice din 2012 (Londra), Jocurile Olimpice din 2016 (Rio de Janeiro), Jocurile Olimpice din 2020 (Tokyo) şi acum la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cubanezul, care pe 20 august va împlini 42 de ani, l-a învins în finală pe chilianul Yasmani Acosta Fernandez (6-0) şi a depăşit recordul de patru titluri olimpice consecutive deţinut la egalitate cu americanii Carl Lewis (atletism - săritura în lungime), Michael Phelps (înot - 200 m mixt), Katie Ledecky (înot - 800 m liber) şi Alfred Oerter (atletism - disc), danezul Paul Elvstrom (yachting) şi japoneza Kaori Icho (lupte).

După victoria de la Paris, Mijain Lopez s-a descălţat şi şi-a lăsat ghetele în mijlocul saltelei, gest care semnifică retragerea din sport.

Pentru Mijain Lopez Nunez a fost a şasea ediţie a Jocurilor Olimpice, după ce în 2004, la Atena, s-a clasat pe locul al cincilea. Cubanezul a fost campion olimpic la categoria 120 kg la Beijing şi Londra, după care următoarele trei titluri olimpice le-a obţinut la categoria 130 kg.

Mijain Lopez Nunez a mai obţinut în decursul carierei sale cinci titluri mondiale şi cinci titluri de campion pan-american.

Românul Alin Alexuc-Ciurariu, învins în optimi, s-a clasat pe locul 11.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile