Antena 3 CNN Life Lumea animalelor Cine este Kembali, urangutanul care i-a uimit pe experți după ce a evadat dintr-un spaţiu de 11 milioane de dolari din Toronto

Cine este Kembali, urangutanul care i-a uimit pe experți după ce a evadat dintr-un spaţiu de 11 milioane de dolari din Toronto

de Claudia Popovici    |   

Un urangutan pe nume Kembali, în vârstă de 16 ani, a evadat din incinta sa de la Grădina Zoologică din Toronto și a executat câteva mișcări acrobatice surprinzătoare, chiar sub ochii angajaților şi vizitatorilor. Acum, instituția caută o soluţie pentru a împiedica astfel de incidente, mai ales că habitatul unde locuia Kembali a fost modernizat cu 11 milioane de dolari. Din fericire, Kembali a fost găsit cu ajutorul internauţilor şi nu au fost raportate incidente. Până când experții vor desluși motivul pentru care urangutanul a decis să evadeze în acest fel, habitatul va rămâne închis până la noi ordine, scrie publicaţia People. 

Incidentul a avut loc pe data de 29 august, într-unul din habitatele de la Grădina Zoologică din Toronto, acolo unde urangutanul Kembali, în vârstă de 16 ani, locuia.

Într-un videoclip al momentului îndrăzneț, distribuit pe contul de X al grădinii zoologice, primatul poate fi văzut evadând din habitatul său printr-o mișcare care seamănă cu un salt pe platforma turnului, pentru a se coborî mai aproape de sol. Kembali a „accesat o zonă chiar în afara noului habitat în aer liber”, se arată într-o postare de pe Facebook a grădinii zoologice.

După ce au revizuit înregistrările video și fotografiile făcute de vizitatori și au efectuat o primă investigație, grădina zoologică a declarat într-un comunicat că „Kembali era pe unul dintre turnurile din capătul sudic al habitatului în aer liber când s-a rotit într-o mișcare asemănătoare cu un salt acrobatic” pentru a evita una dintre bariere.

Primatul de 16 ani a continuat să se deplaseze de pe frânghia de jos pe platformă, în jurul unui cablu de lângă vârful turnului, apoi s-a prins de un suport metalic de sub platformă pentru a coborî din turn.

La faţa locului au ajuns personalul este instruit pentru situații de acest gen, dar şi un echipaj al Serviciul de Poliție din Toronto care a rămas în așteptare în parcarea grădinii zoologice ca măsură de precauție.

Din fericire, Kembali a fost readus în siguranță în incinta sa „fără incidente” după evadarea sa, a raportat CTV News. Pentru a înțelege ce s-a întâmplat, Grădina Zoologică din Toronto a declarat că este „recunoscătoare personalului și voluntarilor grădinii zoologice pentru acțiunile lor rapide după ce au fost notificați despre incident.”

După evadarea urangutanului au fost consultați experţi internaţionali

Grădina zoologică a adăugat că a consultat „experți internaționali” pentru a determina cum să modifice habitatele pentru a preveni incidente similare în viitor. Incinta, care a costat 11 milioane de dolari, a fost deschisă în vara anului 2023 și va rămâne închisă până la noi ordine.

Site-ul grădinii zoologice îl descrie pe acrobaticul primat Kembali ca „un spirit liber care găsește bucurie și aventură în fiecare moment.”

„Un pachet de energie, îi place să se legene sus și rapid prin expoziție sau să stea atârnat cu capul în jos și să se lase dramatic pe pământ”, a adăugat grădina zoologică, care a subliniat că „atunci când se mută în alte spații, Kembali se entuziasmează atât de tare încât face salturi acrobatice de la un loc la altul.”

 

Subiecte în articol: urangutan gradina zoologica Toronto evadare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile