Antena 3 CNN Sport JO 2024 Cine este înotătoarea turcă născută fără brațe, favorită să câștige aurul la Jocurile Paralimpice de la Paris

Cine este înotătoarea turcă născută fără brațe, favorită să câștige aurul la Jocurile Paralimpice de la Paris

de Georgiana Marina    |   

Sevilay Öztürk s-a născut fără brațe, dar asta nu a împiedicat-o să practice de mică înotul. Acum este una dintre sportivele de top ale Turciei și e una dintre favoritele la medalia de aur la Jocurile Paralimpice care au loc în aceste zile la Paris, scrie Euronews.

În vârstă de 21 de ani, Sevilay vrea să câștige titlul mondial la înot.

La doar 12 ani, Sevilay a făcut istorie fiind cel mai tânăr sportiv la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016. La Jocurile de la Tokyo, ea a câștigat locul doi și a adus acasă prima medalie de înot a Turciei.

Acum, scopul ei este medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Născută fără brațe, Sevilay a învățat să facă totul ajutându-se de picioare

Sportiva nu a considerat niciodată că prin muncă asiduă și antrenamente nu ar reuși să obțină titlurile visate.

În timp ce majoritatea oamenilor dorm, Sevilay muncește pentru visul ei. La piscină, antrenorul Mehmet Ali Albas o ajută să își dezvolte tehnicile de înot, asigurându-se că sportiva rămâne în cea mai bună formă. 

Antrenorul Mehmet afirmă cu mândrie că Sevilay încă nu a atins apogeul și are în față o carieră sportivă măreață. este destinată măreției. El o consideră că tânăra e un model de urmat și un motiv de mândrie pentru Turcia.  

„Înotul mi-a schimbat viața”, a mărturisit Sevilay pentru SCENES, potrivit Euronews, încurajându-i pe toți să aibă mai multă încredere în ei înșiși, „să facă pasul și să înoate către succes”.

Ea adaugă că sportul a învățat-o că are tot ce e nevoie pentru a se dezvolta și că totul depinde doar de ea.  

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile