"Este un proiect al Institutului Cantacuzino foarte important pentru România și pentru securitatea noastră națională, pentru că sănătatea este de siguranță națională.
E vorba de un proiect privind construirea unei hale multifuncționale pentru producerea de seruri și vaccinuri experimentale, care nu poate fi realizată la sediul central, unde știe toată lumea că se află institutul, în mijlocul Bucureștiului.
Acolo sunt clădiri cu risc seismic foarte vechi și atunci această hală ar va fi realizată pe strada Sisești, la stațiunea Băneasa, acolo unde sunt și laboratoarele.
Pentru asta trebuie, însă, aviz de conformitate, pentru că locația în sine este cazarmă.
Trebuie să amintim, Institutul Cantacuzino a fost repus pe picioare, revigorat datorită Ministerului Apărării Naționale, locația fiind cuprinsă în planul de urbanistic general al Primăriei Capitalei.
Primăria Capitalei ar fi trebuit din luna februarie de când a făcut solicitarea Institutul, să răspundă pentru a da acest aviz de oportunitate, ca să se treacă la etapele următoare.
Banii există prevăzuți în buget, există și toate eforturile realizate tehnico-economice, studiul de fezabilitate. Totul este pus pe făgaș, mai puțin această, eu știu, nepăsare crasă a primarului general și a echipei sale.
Avem vaccinul antigripal care e nevoie să fie produs în România ca să nu mai luăm la alte prețuri, mult mai mari de la alte firme străine producătoare.
Toți vecinii noștri produc vaccinuri noi, noi luăm de la bulgari vaccinul antitetanic.
În cazul în care avem această situație cu conflict la graniță în care doamne ferește, se poate întâmpla să intri ipotetic, da, într-un război, mâine-poimâine plaga împușcată sau plaga înțepată întotdeauna au risc de tetanogen.
Noi în loc să avem această producție la noi, suntem nevoiți să stăm să ne uităm la alții, să avem achiziții, documentație și așa mai departe", a spus jurnalistul de investigații Adina Anghelescu la emisiunea News Magazine de la Antena 3.