Antena 3 CNN Actualitate Locale "Cinci sarmale la cornet", concept inedit dezvoltat de un student din Iaşi care a dat lovitura în afaceri

"Cinci sarmale la cornet", concept inedit dezvoltat de un student din Iaşi care a dat lovitura în afaceri

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 20:28 24 Sep 2021 Modificat la 00:36 25 Sep 2021

Emilian Popa, un tânăr student, a creat o afacere inedită cu sarmale la cornet, pe care s-a gândit să o aplice și în orașul său natal, Iaşi.

Cu o experiență în administrarea afacerilor dobândită încă de la începutul facultății, tânărul student s-a lansat cu succes în afaceri cu plăcinte, mai exact „Plăcintele Domnești”, în urmă cu patru ani.

Mai mult, în februarie a obținut o finanțare nerambursabilă, prin programul „Start Up Nation”, în valoare de 40.000 de euro, bani pe care i-a investit în dezvoltarea unei ciocolaterii „Emilio Chocolaterie”.

Vrând să pună în valoare şi produsele tradiționale, tânărul a demarat acum o săptămână un concept inedit numit "Cinci sarmale" pe care le servește într-un cornet din pâine.

„Cornetul comestibil se îmbibă în sosul de la sarmale și devine o garnitură perfectă”, a precizat Emilian Popa, potrivit presei locale, subliniind că produsele necesare pentru prepararea sarmalelor sunt naturale și procurate de la producători locali sau din piețele orașului.

Singurul produs folosit la sarmale care nu provine din Iași, ci de la Botoșani, este smântâna.

Conceptul "Cinci sarmale", adaptat societății aflată într-o grabă continuă, a fost primit cu bucurie de ieșeni.

La magazinul situat în spatele Halei Centrale din Iași, iubitorii de sarmale mai pot găsi și alte produse naturale de la diferiți producători locali, precum: vinuri, sirop de cătină, suc de mere natural, ceaiuri, tincturi şi creme.

Citește mai multe din Locale
» Citește mai multe din Locale
TOP articole