Antena 3 CNN Externe Cinci morți și cinci răniți, în urma unui atac rusesc asupra unui oraș industrial din estul Ucrainei

Cinci morți și cinci răniți, în urma unui atac rusesc asupra unui oraș industrial din estul Ucrainei

de Roxana Mihăiescu    |   

Cinci persoane au fost ucise şi alte cinci au fost rănite sâmbătă într-un bombardament rusesc asupra oraşului industrial Kosteantînivka, din estul Ucrainei, au anunţat autoritățile ucrainene, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

„În urma acestui atac inamic, cinci locuitori - trei bărbaţi şi două femei - au suferit răni care au dus la deces”, a transmis parchetul ucrainean, într-un comunicat.

Guvernatorul ucrainean al regiunii Doneţk, Vadim Filaşkin, a declarat că echipele de salvare şi poliţia se află la locul atacului, produs sâmbătă dimineaţă.

„Vă sfătuiesc din nou pe toţi: aveţi grijă de voi, evacuaţi”, a scris Filaşkin pe Telegram, fără a oferi mai multe detalii despre atac.

Oraşul industrial Kosteantînivka este situat aproape de zona de luptă activă din Doneţk, unde forţele ruse avansează de luni de zile.

Zelenski, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei: „Rusia a vrut să ne distrugă, însă războiul s-a întors la ea”

Sâmbătă, 24 august, Ucraina celebrează Ziua Independeței. Cu această ocazie, președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj.

„Rusia a vrut să 'ne distrugă', însă războiul 's-a întors la ea'”, a spus el, într-o înregistrare video, potrivit Agerpres.

Kievul „surprinde încă o dată”, a spus Zelenki, promiţând că Rusia „va afla ce înseamnă represaliile”.

„Lansând invazia sa în primăvara anului 2022, Rusia a căutat doar un singur lucru: să ne distrugă. În schimb, noi sărbătorim astăzi 33 de ani de la Independenţa Ucrainei" faţă de Uniunea Sovietică, a continuat el.

Preşedintele ucrainean a adăugat: „Cine vrea să semene răul pe teritoriul nostru va culege roadele pe propriul său teritoriu. Nu este vorba despre o prezicere, nici laudă, nici răzbunare oarbă. Este doar dreptate".

El l-a numit pe preşedintele rus Vladimir Putin un "bătrân bolnav din Piaţa Roşie care ameninţă constant pe toată lumea cu butonul roşu".

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile