Antena 3 CNN Life Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri

Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri

de Daniela Chihaia    |   

Oamenii produc mai mult decât pot să consume, dar și decât pot să recicleze. Și în acest sens stau mărturie câmpuri vaste din întreaga lume pe care au fost abandonate milioane de biciclete, mașini, unele chiar de lux, anvelope, trenuri și chiar tancuri.

[GAL layout="5"]

Lângă orașul chinez Chengdu, au început să fie depozitate bicletele unor firme de închirieri care aveau nevoie de reparații. Trebuia să fie doar o măsură temporară, dar pentru că bicicletele noi au fost tot mai accesibile ca preț, nimeni nu s-a mai gândit la cele vechi, stricate. Astfel, de la an la an au început să apară tot mai multe biciclete pe câmpul de lângă oraș, care aparțin mai multor firme de închiriere. Sunt, probabil, câteva zeci de mii și în acest punct reciclarea pare o misiune foarte dificilă.

Tot în China, în Nanjing, mii de mașini și motociclete ieșite din uz au fost abandonate de un centru de reciclare, care nu mai poate să facă față volumului uriaș de vehicule.

Mai multe imagini prezintă zeci de mii de anvelopele uzate care au fost transportate dintr-un depozit de deșeuri din nordul Kuweitului, în regiunea de graniță Al-Salmi, lângă zona industrială a țării, unde urmau să fie tăiate sau reutilizate. Timp de 17 ani acolo s-au adunat anvelope, dar după două incendii masive autoritățile au decis să desființeze cimitirul anvelopelor și să-l transforme într-un oraș.

Ar fi mândria și bucuria majorității popoarelor, dar niște supermașini stau și adună praful în cel mai scump cimitir de mașini din lume. De la Rolls Royce, Ferrari, Bentley, Mustang, Lamborghini și sedanuri scumpe Mercedes și Buick, „cimitirul” din Sharjah, Emiratele Arabe Unite, le are pe toate, dar toate adună straturi groase de praf în deșert. Se presupune că aceste mașini au fost pur și simplu abandonate de expați care n-au apucat să le achite înainte de a părăsi țara.

Un cimitir pentru 300.000 de autovehicule Volkswagen și o întreagă flotă de avioane a fost fotografiat într-un deșert din California. Fotograful Jassen Todorov a surprins imaginile impresionante care arată vehiculele aliniate. Jassen, din San Francisco, SUA, a declarat: „Este atât foarte impresionant, cât și cu adevărat șocant să vezi mii de mașini destul de noi în deșertul din California, majoritatea VW-uri și Audi și toate sunt modele din 2009 până în 2015”.

 

Subiecte în articol: maşini abandonate biciclete reciclare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile