Vizitatorii cimitirului Bisericii Ortodoxe Romane Sfânta Treime din Reghin pot scana un cod QR pentru a afla mai multe despre lăcașul de cult, dar și despre personalitățile înmormântate acolo.
Conducerea Bisericii Ortodoxe Sfânta Treime din Reghin a restaurat cavourile, criptele şi mormintele şi a digitalizat, în premieră pentru România, informațiile despre istoria lăcaşului de cult, dar şi despre marile personalități ale Transilvaniei care sunt înmormântate în cimitirul bisericii.
[GAL layout="4"]"Ne bucurăm că am reușit să facem această lucrare frumoasă. Și să o ducem în zilele noastre prin aceste tehnici care sunt bune și tehnologia ne aduce și ceva bun", a spus Dimitrie Gherman preotul bisericii.
Citește și: Cum arăta basculanta gigant construită în România, în "epoca de aur", la Întreprinderea de Autocamioane Brașov
Printre personalități se numără ctitorii acestei biserici ortodoxe, construite pe vremea când protopop greco-catolic al Reghinului era cărturarul Petru Maior, negustorii Ioan şi Maria Marinovici, Ioan Muntean şi Zophia, Ion Varts, precum şi memorandistul Patriciu Barbu.
Biserica Sfânta Treime din Reghin a fost ridicată în 1811.