Antena 3 CNN Actualitate Justiție Chirurgul Cristian Paleru de la Institutul "Marius Nasta", primul medic român care a recunoscut că şi-a făcut averea din şpăgi, a fost condamnat

Chirurgul Cristian Paleru de la Institutul "Marius Nasta", primul medic român care a recunoscut că şi-a făcut averea din şpăgi, a fost condamnat

Chirurgul Cristian Paleru de la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti, primul medic român care a recunoscut că şi-a făcut averea din şpăgi, a fost condamnat la închisoare, după ce a recunoscut o parte din şpăgi şi a fost de acord cu confiscarea extinsă a averii.

de Georgiana Murgilă    |   

Chirurgul Cristian Paleru a fost condamnat, astăzi, la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a semnat un acord de recunoaştere cu procurorii, acord ce a fost validat de instanţă.

"Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu inculpatul Paleru Cristian, în dosarul penal nr. 5642/P/2023. (...) Condamnă pe inculpatul Paleru Cristian la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (...) (32 de acte materiale). Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a exercita profesia în executarea căreia a săvârşit fapta, respectiv cea de medic în sistemul public de sănătate de pe teritoriul României pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. (...) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 3 ani", se arată în decizia de condamnare a chirurgului Cristian Paleru.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, medicul a fost de acord şi cu confiscarea extinsă a averii, astfel că anchetatorii i-au confiscat suma de 709.944 lei.

Arestat în luna septembrie 2023, alături şi de alţi colegi, medicul Cristian Paleru a încheiat acordul cu procurorii după o lună petrecută în arestul Poliţiei. El a recunoscut 32 de şpăgi pe care le-a primit de la pacienţi sau familiile pacienţilor şi a  fost de acord şi cu confiscarea extinsă a averii.

Un alt medic cercetat în acelaşi dosar este Cornel Petreanu, unul dintre cei mai cunoscuți medici în chirurgia toracică din România şi profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie. El a fost arestat preventiv după percheziţiile procurorilor care au găsit, la el acasă, suma de 50.000 de euro.

Pe 8 octombrie 2023, medicul Cornel Petreanu a intrat cu maşina într-un cap de pod, pe DN 1, la ieșirea din Otopeni către Ploiești. În urma accidentului, medicul şi-a pierdut viaţa.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?