Antena 3 CNN Life Chinezii își trimit câinii și pisicile la muncă, cu program complet sau part-time. „Trebuie să experimenteze o viață diferită”

Chinezii își trimit câinii și pisicile la muncă, cu program complet sau part-time. „Trebuie să experimenteze o viață diferită”

de Georgiana Marina    |   

Chinezii au început să își trimită câinii și pisicile la muncă, cafenelele pentru animale de companie devenind o afacere tot mai căutată în China. Vizitatorii care interacționează cu pisicile și câinii sunt taxați în plus, iar animalele de companie sunt „plătite cu gustări”.

În septembrie, Jane Xue și-a trimis câinele, pe nume OK, la prima zi de muncă, la o cafenea pentru câini în Fuzhou, în sud-estul Chinei. „E ca și cum părinții își trimit copiii la școală”, a spus femeia, în vârstă de 27 de ani pentru CNN.

Xue a spus că a vrut ca și câinele ei să „experimenteze o viață diferită”, deoarece ea și partenerul ei pleacă de obicei în weekend. „A o trimite pe OK la cafenea este un câștig pentru toți. Ea poate să se joace cu alți câini și nu se va simți atât de singură”, a spus ea.

Cafenelele pentru animale de companie sunt o afacere în dezvoltare în China. Vizitatorii pot interacționa cu animalele din magazin și sunt taxați suplimentar pentru această experiență. Clienții care vizitează cafenelele pentru pisici și câini din China plătesc de obicei o taxă de intrare, variind de la 30-60 de yuani (4-8,5 USD) de persoană sau pur și simplu trebuie să comande o cafea, de exemplu.

În plus, Xue spune că slujba lui OK la cafenea îi permite ei și partenerului ei să economisească bani. Dacă o lasă acasă, trebuie să țină pornit aerul condiționat toată ziua, iar asta e o cheltuială suplimentară. ceea ce devine scump.

Ideea lui Xue ar putea suna ca fiind neobișnuită, dar este o tendință în creștere în China. Se numește „Zhengmaotiaoqian”, ceea ce se traduce prin „a câștiga bani pentru gustări”.

Expresia provine din ideea că aceste animale de companie lucrează de fapt – fie cu normă parțială, fie cu normă întreagă – la cafenelele pentru pisici și câini și apoi se întorc acasă la familiile lor noaptea, la fel ca oamenii.

E de așteptat ca China să aibă mai multe animale de companie decât copii mici până la sfârșitul acestui an, potrivit Goldman Sachs. În ultimele luni, proprietarii de cafenele și de animale de companie au postat anunțuri de recrutare și CV-uri pe Xiaohongshu.

Într-o postare virală - „Care este salariul pentru a lucra într-o cafenea pentru pisici?” - un proprietar de cafenea pentru pisici a scris că o pisică a ajuns să primească cinci cutii de hrană pentru pisici „după ce au fost aplicate taxe”.

„Se caută angajați pisici!” a scris un alt proprietar de cafenea într-o postare pe Xiaohongshu care a primit peste 100 de aprecieri și 600 de comentarii.

„Căutăm pisici sănătoase, cu temperament bun”, a adăugat proprietarul. „Oferim o gustare pe zi și o reducere de 30% pentru prietenii proprietarilor de animale de companie!”

Prima cafenea pentru pisici din China s-a deschis în orașul sudic Guangzhou în 2011, iar numărul de localuri similare a crescut cu 200% pe an în țară, potrivit CBNData. Până în 2023, în țară existau peste 4.000 de companii specializate în deschiderea de cafenele pentru pisici.

Subiecte în articol: China caini pisici cafenea
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile