Antena 3 CNN Coronavirus China ia în calcul să combine vaccinurile împotriva COVID-19 pentru a creşte eficacitatea serurilor

China ia în calcul să combine vaccinurile împotriva COVID-19 pentru a creşte eficacitatea serurilor

Alexandra Ionescu
1 minut de citit Publicat la 12:01 12 Apr 2021 Modificat la 12:01 12 Apr 2021

Date oficiale arată că vaccinurile chinezeşti nu au aceeaşi eficacitate precum Pfizer şi Moderna, dar depozitarea lor nu necesită atât de multe protocoale legate de temperatură precum celelalte.

Gao Fu, directorul Centrului Pentru Control al Bolilor din China, a declarat că oferind oamenilor doze din diferite vaccinuri, creşte eficacitatea acelora care "nu oferă acelaşi nivel de protecţie", fără să menţioneze însă dacă se referă la cele străine, sau la cele chinezeşti. 

Gao a spus că se încearcă măsuri pentru a "optimiza" procesul de vaccinare, iar schimbând numărul de doze şi durata dintre primul vaccin şi rapel este cu siguranţă o soluţie pentru creşterea eficacităţii.

Vaccinul Sinovac eficacitate de 49,1%

Vaccinul Sinovac, produs în China de către compania Sinopharm, conţine două doze ce necesită rapel la mai puţin de 3 săptămâni, şi are o eficacitate de 49,1%, sub limita de 50% stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, conform unui articol publicat de cercetătorii brazilieni duminică. Însă, nu au fost oferite date legate oficiale de eficacitatea vaccinurilor produse de Sinopharm. 

Dar date oferite de un alt studiu mai mic arată că rata de eficienţă creşte la 62,3% atunci când dozele sunt date la interval de 3 săptămâni sau mai mult. Per total, rata de eficienţă a vaccinului a fost puţin peste 50%.

China a dezvoltat patru vaccinuri ce au fost aprobate. Un oficial a declarat că ţara va produce 3 miliarde de doze până la sfârşitul acestui an.

 

 

Citește mai multe din Coronavirus
» Citește mai multe din Coronavirus
TOP articole