Antena 3 CNN Externe China amenință SUA cu "măsuri ferme", în replică la acuzațiile că ajută Rusia în războiul din Ucraina

China amenință SUA cu "măsuri ferme", în replică la acuzațiile că ajută Rusia în războiul din Ucraina

Ministrul chinez al Afacerilor Externe, Wang Yi, l-a avertizat, sâmbătă, pe omologul său american, Antony Blinken, că țara sa va lua "măsuri ferme" după acuzațiile Washingtonului, potrivit cărora Beijingul susține Moscova în războiul din Ucraina, relatează Agerpres.

"China se opune murdăririi reputației sale şi formulării unor acuzații false la adresa ei.

Ea nu va accepta nici presiunile, nici șantajul, şi va lua măsuri ferme şi eficiente pentru a-şi proteja interesele majore şi drepturile sale legitime", se afirmă într-un comunicat al autorităților chineze că i-ar fi spus ministrul Wang omologului Blinken.

Cei doi șefi ai diplomațiilor au discutat în marja unei reuniuni a Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est, ASEAN, organizată în Laos.

China, care împărtășește cu Rusia dorința de a constitui o contrapondere la influența SUA în lume, nu a condamnat niciodată invazia rusă din Ucraina şi a acuzat NATO că neglijează preocupările Moscovei în materie de securitate.

Mai multe capitale occidentale, şi în special Washingtonul, reproșează Beijingului faptul că şi-a sporit susținerea economică pentru Moscova şi acuză companii chineze că vând Rusiei produse care susțin efortul de război al acestei țări.

Washingtonul a adoptat sancțiuni împotriva companiilor chineze acuzate că războiul Rusiei în Ucraina.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile