Răzvan Popescu a fost invitat special în prima ediţie din sezonul 3 "Gătit la costum". Provocarea culinară pe care a primit-o Ştefan a fost interpretarea reţetei de chifteluţe marinate cu piure de cartofi.
Chifteluţe marinate şi piure de cartofi, reţeta lui Răzvan Popescu
Ingrediente
- carne tocată 400 grame;
- 2 cepe;
- un căţel de usturoi;
- 250 ml sos de roşii;
- 200 ml pasta de roşii de casă;
- ardei gras;
- boia dulce;
- sare şi piper;
- 45 gr brânză rasă;
- 50 gr pesmet;
- cimbru verde;
- ierburi de Provance;
- pătrunjel;
- un ou;
- 100 gr făină;
- ulei de măsline 2 linguri;
Mod de preparare
Compoziţia pentru chifteluţe se face extrem de uşor. Pentru patru porţii se vor folosi 400 de grame de carne tocată de vită. Peste carne se sparge un ou şi se adaugă toate ingredientele. Se formează biluţe şi se trec prin făină. Se prăjesc chifteluţele până când se formează o crustă, apoi se adaugă în sos.
Pentru sos - Se căleşte ceapa în două linguri de ulei vegetal. Se adaugă ardeiul copt, sosul de roşii şi se presară făină, astfel încât sosul să fie mai gros. Pentru piure se vor fierbe 6 cartofi, peste care se va pune unt şi două linguri de ulei încins.