Antena 3 CNN Conținut plătit Chiar sunt mai bune tampoanele organice ENROUSH față de cele convenționale

Chiar sunt mai bune tampoanele organice ENROUSH față de cele convenționale

În medie, o femeie folosește 12.000 de tampoane în timpul vieții. Acum există tampoane 100% organice, dar sunt ele cu adevărat mai bune pentru tine

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Când ești la menstruație, problemele tale nu sunt puține: crampele parcă se întrec care poate fi mai dureroasă ca cealaltă, ai o reală hemoragie care durează cel puțin câteva zile și mai afli și că tampoanele convenționale pe care le folosești nu îi fac deloc bine zonei tale intime.

Nu dispera, uite care sunt 5 motive pentru care merită să faci trecerea la tampoanele organice Enroush.

1. Nu conțin substanțe chimice.

Cele mai multe tampoane convenționale conțin toxine urâte, plastic, parfumuri și esențe care nu doar că nu te protejează, dar provoacă și iritații, alergii și alte reacții neplăcute. Chiar și unele mărci care promovează un "interior din bumbac organic" încă folosesc pentru straturile exterioare materiale sintetice sau plastic.

Gama de tampoane Enroush sunt 100% organice. Sunt fabricate din bumbac organic și atât! Hipoalergenice și aprobate ginecologic, acestea nu conțin clor, dioxină sau fibre sintetice, deci poți să stai fără griji că sănătatea ta ar putea fi în pericol. Acum “organic” este sinonim cu siguranță, confort și grijă pentru tine.

2. Nu poluează lanțul nostru trofic.

Tu folosești un tampon sau absorbante zilnice pentru câteva ore, dar materialele din care este creat pot impacta planeta noastră timp de sute de ani. Tampoanele convenționale se descompun în particule toxice care se inflitrează în lanțul nostru trofic, otrăvesc fauna și poluează planeta.

Fiind fabricate doar din bumbac natural, tampoanele organice Enroush sunt complet biodegradabile. După utilizarea lor nu trebuie să-ți mai faci griji că vor face rău naturii, oceanului sau pământului.

3. Ne protejează apele.

Agricultura organică a bumbacului funcționează după 4 mari principii de bază: ecologia, sănătatea, corectitudinea și grija. Astfel, nu se folosesc pesticide, iar apa de ploaie este prioritară în producția de bumbac organic, ceea ce înseamnă mai puțină presiune asupra rezervelor locale de apă.

Bumbacul din toate produsele pentru menstruație Enroush este 100% organic, certificat GOTS (Global Organic Textile Standard) ceea ce înseamnă că este cultivat, fabricat și tratat organic, cu grijă, fără pesticide sau alte substanțe chimice.

4. Te protejează pe tine.

Vaginul tău este perfect, dar este și o membrană foarte absorbantă. Te-ai gândit vreodată că un produs intern de protecție la menstruație petrece, cumulat, 7,5 ani din viața ta, deci substanțele chimice trebuie să fie excluse.

Studii recente au arătat că expunerea la substanțe chimice poate interfera cu hormonii organismului, deci ne poate dezechilibra sănătatea. Odată ce treci la tampoane organice acest risc dispare și este înlocuit cu grijă adaptată pentru zona ta intimă.

Multe femei au observat odată cu trecerea la tampoane organice că menstruația lor nu mai este atât de chinuitoare: crampe mai puțin intense, mai puține mâncărimi sau chiar un flux mai ușor de gestionat. Dacă te confrunți cu iritații vaginale, cistita sau crampe grave, e momentul să iei în calcul și schimbarea tampoanelor convenționale cu cele din 100% bumbac organic de la Enroush.

5. Nu au nimic de ascuns.

Mărcile de tampoane nu sunt obligate să dezvăluie o listă completă de ingrediente, spre deosebire de produsele de îngrijire a pielii, de exemplu. Atât de multe femei sunt lăsate în întuneric despre ceea ce pun în corpul lor și este cu adevărat îngrijorător. În cazul tampoanelor Enroush, acestea conțin bumbac 100% organic și nimic mai mult, ori mai puțin.

Brandul ENROUSH a revoluționat îngrijirea menstruală pentru femeile din România prin introducerea produselor 100% organice și prin crearea unei comunități incluzive unde sănătatea ta și grija pentru planetă sunt pe primul loc. Alături de peste 50 000 de femei, Enroush dărâmă tabuuuri și le înlocuiesc cu discuții deschise, asumate și pline de curaj, totul fără niciun compromis.

Dacă simți că e momentul să treci la absorbante și tampoane organice, am pregătit pentru tine câteva sfaturi ca tu să îți începi călătoria organică în siguranță.

Ce trebuie să mai iei în considerare atunci când treci la produse organice?

  • Stai cu ochii pe certificarea GOTS (Global Organic Textile Standard) de care am spus mai devreme. În acest mod, știi sigur că produsele pe care le cumperi sunt cultivate, fabricate și tratate organic.

  • Tampoanele organice nu elimină riscul sindromului de șoc toxic. Se crede că acesta apare ca urmare a acumulării bacteriilor, așa că pentru a evita acest sindrom este important să îți schimbi tamponul al fiecare 3-5 ore și să nu purtați unul peste noapte.

  • Alege tamponul care este potrivit pentru tine. Riscul sindromului de șoc toxic este crescut și atunci când porți un tampon care este prea absorbant pentru fluxul tău. Dacă un tampon obișnuit va fi suficient, evită să folosești unul super sau unul mai absorbant decât este necesar.

Schimbarea în bine ține doar de tine. Alege ce ți se potrivește și trăiește frumos, sănătos!

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile