Antena 3 CNN Formula 1 Formula 1: Charles Leclerc a câştigat Marele Premiu al Italiei

Formula 1: Charles Leclerc a câştigat Marele Premiu al Italiei

de Ioana Coman    |   

Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrrari) a câştigat duminică Marele Premiu al Italiei, de la Monza, a 16-a etapă din cele 24 ale Campionatului mondial, în uralele miilor de fani ai Scuderiei aflaţi în tribune, scrie AFP, citată de Agerpres.

Plecat din linia a 2-a, poziţia a 3-a, Leclerc i-a devansat pe australianul Oscar Piastri (McLaren), care a dominat o bună parte a cursei, şi pe britanicul Lando Norris (Mc Laren), care a luat startul din pole position.

Monegascul, care a reuşit a doua sa victorie în actuala stagiune şi a doua pe acest circuit, a trecut pe locul secund în turul 33, când Oscar Piastri a intrat la boxe, apoi a reuşit să preia conducerea cursei, pe care în final şi-a adjudecat-o.

Pe locul 4 a sosit spaniolul Carlos Sainz (Ferrari), apoi Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes), Max Verstappen (Olanda/Red Bull), campionul mondial en-titre şi liderul clasamentului general, şi George Russell (Marea Britanie/Mercedes). Top 10 a fost completat de mexicanul Sergio Perez (Red Bull), thailandezul Alexander Albon (Williams) şi danezul Kevin Magnussen (Haas). 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile