Antena 3 CNN Actualitate CFR anunță întârzieri de până la două ore pentru mai multe trenuri de călători. Rutele care sunt afectate

CFR anunță întârzieri de până la două ore pentru mai multe trenuri de călători. Rutele care sunt afectate

de Roxana Mihăiescu    |   

Mai multe trenuri vor acumula întârzieri semnificative din cauza lucrărilor la infrastructura feroviară, a transmis, joi, CFR Călători într-un comunicat de presă.

Astfel, toate trenurile care circulă pe ruta Craiova - Roşiori - Bucureşti Nord şi retur (M 100) au întârzieri cuprinse între 20 şi 120 minute, iar cele de pe ruta Craiova - Piteşti - Bucureşti Nord şi retur (M 101) acumulează întârzieri ce variază între 30 şi 60 minute, potrivit Agerpres.

Totodată, din cauza condiţiilor de circulaţie de pe sectorul de cale ferată Arad - Radna - Simeria (M 200), unde, periodic, apar indisponibilităţi la nivelul infrastructurii feroviare (lipsă tensiune, copaci aflaţi în gabaritul liniei, limitări de viteză etc), trenurile dinspre Oradea şi Arad ajung deja cu întârziere în staţia Craiova.

CFR Călători recomandă pasagerilor să aibă în vedere aceste întârzieri la planificarea călătoriei, mai ales dacă din staţia Bucureşti Nord accesează alte trenuri la legătură pentru continuarea călătoriei spre destinaţiile dorite.

Furtuna a întrerupt curentul pe o importantă magistrală feroviară

Și în ultimele zile a fost haos pe calea ferată, după ce furtuna a întrerupt curentul pe Magistrala 200.

Primele probleme au fost înregistrate în cursul nopţii de 17 spre 18 august, „atunci când vegetaţia prezentă în gabaritul liniei a avariat pantograful locomotivei ce remorca trenul IR 1765, cu circulaţie în relaţia Timişoara Nord - Cluj-Napoca - Iaşi, tren care se afla în circulaţie cu o întârziere de 75 minute faţă de graficul de circulaţie".

„Întârziere semnificativă acumulează şi trenul IR 1922 în relaţia Arad - Craiova - Bucureşti Nord - Constanţa - Mangalia, urmare situaţiei existente pe acest sector de linie, în prezent trenul acumulând o întârziere de 255 minute, din care 167 minute pe fondul problemelor existente pe acel sector, întârziere care a fost majorată ca urmare a încadrării trenului în graficul de circulaţie şi restricţiilor de viteza existente la infrastructura feroviară", se menţionează în comunicat.

Subiecte în articol: CFR intarzieri trenuri calatori
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile