Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Un cetățean chinez ar fi dat informații secrete despre armata Beijingului

Un cetățean chinez ar fi dat informații secrete despre armata Beijingului

China anunță că a descoperit recent un caz de spionaj în favoarea CIA implicând un cetățean chinez, care a furnizat „informații secrete esențiale în schimbul unor sume de bani”.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În urma unei anchete minuțioase, Autoritatea de Securitate a Statului a obținut probe ale activităților de spionaj ale lui Zeng și, conform legii, a luat măsuri coercitive împotriva acestuia pentru a contracara prejudiciul în timp util, a anunțat, într-un comunicat postat online, ministerul chinez al Securității Statului.

Niciun detaliu despre sancționarea lui Zeng nu a fost făcut public. Zeng, în vârstă de 52 de ani, a fost trimis la studii în Italia, unde s-a împrietenit cu un agent CIA aflat în post la Ambasada Statelor Unite la Roma, se arată în comunicat.

Acest agent l-a convins pe Zeng să îi furnizeze informații sensibile despre armata chineză în schimbul unei enorme compensații și al unui ajutor prin care Zeng și familia sa să se poate instala în Statele Unite.

Potrivit ministerului chinez, Zeng ar fi semnat un contract cu partea americană și a urmat o formare, după care s-a întors în China pentru a desfășura activități de spionaj.

Cazul a făcut vâlvă în China și a ajuns vineri în fruntea celor mai consultate și comentate subiecte pe rețeaua de socializare Weibo.

Revizuirea legii chineze împotriva spionajului a speriat multe companii americane cu activități în China, în contextul în care relațiile celor două țări continuă să se degradeze.

Subiecte în articol: spionaj spion China SUA CIA Zeng
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?