Antena 3 CNN Actualitate Educație Etapa de reînscrieri la grădiniță sau creșă 2024 a început. Ultima zi în care părinții mai pot depune cererile

Etapa de reînscrieri la grădiniță sau creșă 2024 a început. Ultima zi în care părinții mai pot depune cererile

Perioada de reînscriere a copiilor la grădiniță sau creșă, în anul școlar 2024-2025, a început, iar părinții au la dispoziție câteva zile pentru a depune cererile.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Reînscrierile pentru copiii care au mai fost până acum la creșă sau grădiniță au loc în perioada 20-24 mai, urmând ca pe 24 mai, ora 14:00, să fie afișate rezultatele.

Astfel, părinții pot depune cererile pentru reînscrierea copiilor la creșă sau grădiniță până vineri, 24 mai.

De regulă, cererile pentru reînscrierea copiilor la creșă sau grădiniță sunt oferite părinților pentru a fi completate în momentul prezentării la unitatea de învățământ.

"Pentru unitățile de învățământ care au și grupe de nivel antepreșcolar, în baza continuității, copiii de 3 ani din grupa mare de la creșă pot fi reînscriși în grupa mică de la grădiniță, în limita locurilor disponibile pentru acest nivel de vârstă și în ordinea descrescătoare a vârstei, dacă părinții solicită acest lucru”, este precizat în metodologia aprobată în martie.

Pe lângă cererea pentru reînscrierea copiilor la creșă sau grădiniță, ar putea fi nevoie de anumite documente, precum certificatul de naștere al copilului (în copie), cărțile de identitate ale părinților (în copie), documente medicale sau copii de la hotărâri judecătorești (după caz).

"În situația în care, prin aplicarea criteriului vârstei, numărul cererilor depășește numărul locurilor disponibile, departajarea se face prin aplicarea criteriilor generale, respectiv specifice de departajare, menționate la art. 6 din Metodologia-cadru de înscriere a copiilor în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 4.018/2024”, se mai precizează în metodologie.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, pentru copiii înscriși pentru prima dată la creșă sau grădiniță, etapa de depunere a cererilor este între 27 mai și 14 iunie 2024.

Un model de cerere pentru reînscrierea la grădiniță în anul școlar 2024-2025, obținut de edupedu.ro, poate fi descărcat AICI.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă