Antena 3 CNN Sport JO 2024 Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a împărțit presa în două: „Cea mai frumoasă din istorie” vs. „Un dezastru”

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a împărțit presa în două: „Cea mai frumoasă din istorie” vs. „Un dezastru”

de Ioana Coman    |   

Prima ceremonie de deschidere din istoria Jocurilor Olimpice desfăşurată în afara unui stadion a generat numeroase comentarii în lumea întreagă şi nu a făcut unanimitate în rândul reprezentanţilor mass-media, scrie Agerpres.

Presa britanică a fost cea mai critică faţă de spectacolul de vineri seară, derulat pe fluviul Sena, ironizându-i totodată pe francezi din cauza ploii care s-a abătut asupra Parisului în cel mai nepotrivit moment.

"Wet a mistake!" titrează cotidianul Daily Mail, făcând un joc de cuvinte, înainte de a preciza: "Ce dezastru, ceremonia de deschidere se transformă în haos: ploaia acoperă muzica, sportivii şi oaspeţii din Regat sunt nevoiţi să poate pelerine, iar spectatorii să se adăpostească... în timp ce furtunile lovesc evenimentul adesea bizar".

În schimb, pentru The Sun, show-ul din capitala Franţei a fost "Seine-sational". "Istoria este pe cale să se scrie cu această ceremonie magnifică, ce are loc pe Sena mai degrabă decât pe un stadion", subliniază tabloidul englez.

"Jocurile Olimpice au început într-un Paris îmbibat de ploaie, cu o ceremonie de deschidere plină de stele şi o paradă uimitoare a bărcilor sportivilor. Peste un miliard de oameni din întreaga lume au urmărit extravaganţa de patru ore, în valoare de 120 de milioane de lire sterline, care a fost încheiată de cântăreaţa emblematică Celine Dion", scrie The Sun.

De cealaltă parte a Atlanticului, CNN a vorbit despre un "spectacol ameţitor" şi o "ceremonie orbitoare". "Nici ploaia torenţială nu a stricat spectacolul epic", subliniază americanii.

În Germania, cotidianul popular Bild a regretat că "'mulţi spectatori au părăsit o sărbătoare pompoasă" şi au fugit să se adăpostească. "Dar ploaia este mai puternică. La un moment dat, unii dintre sportivii de pe puntea ambarcaţiunii germane au devenit şi ei prea uzi şi inconfortabili. Cinci dintre ei au părăsit puntea superioară şi au coborât într-o zonă mai uscată pentru a se încălzi. Dar asta nu a fost pe placul securităţii care se afla pe navă", adaugă Bild.

Ziarul spaniol Marca a apreciat pur şi simplu că organizatorii francezi au oferit "cea mai frumoasă ceremonie din istorie", cu imaginea vasului olimpic care zboară spre cer, după ce a fost aprins de Marie-Jose Perec şi Teddy Riner.

Marca a acordat totodată titlul onorific de "cea mai festivă barcă" celei în care s-a aflat delegaţia Spaniei şi nu a uitat. să evidenţieze, desigur, participarea tenismanului spaniol Rafael Nadal la ultimele momente ale ceremoniei, când a primit torţa din mâinile legendarului fotbalist francez Zinedine Zidane, înainte de a o transmite mai departe, după o călătorie la bordul unei bărci în care s-a aflat şi Nadia Comăneci.

Subiecte în articol: jocurile olimpice 2024 paris presa
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile