Antena 3 CNN Life Cercetătorii spun că ciocolata, consumată în cantitate moderată, reduce riscul producerii unui infarct

Cercetătorii spun că ciocolata, consumată în cantitate moderată, reduce riscul producerii unui infarct

<1 minut de citit Publicat la 19:30 28 Aug 2018 Modificat la 19:30 28 Aug 2018

Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că un consum moderat de ciocolată, însemnând de până la 3 bucați de ciocolată pe lună, ar putea reduce cu 13% șansele producerii unui infract. 

Britanicii se confruntă des cu probleme cardiace, aproximativ 900.000 de oameni fiind afectați, iar într-un an mor circa un sfert din aceștia. 

Specialiștii spun că substanțele aflate în ciocolată ajută vasele de sânge și reduc inflamarea acestora, însă doar dacă e consumată în cantități moderate. 

Medicii spun că dacă ciocolata e consumată în exces, efecte pot fi nocive. 

Cei care consumă zilnic ciocolată riscă cu 17% mai mult să se trezească cu un infarct, potrivit DailyMail

Studiul a fost prezentat la conferința Societății Europene de Cardiologie, care a avut loc la Munchen și a avut în vedere 575.000 de cazuri.
 

Etichete: ciocolata infarct
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole