Antena 3 CNN Timp liber Film Celebra ușă de lemn care a salvat-o pe Rose, dar nu și pe Jack, din Titanic, a fost vândută la licitație pentru o sumă uriașă

Celebra ușă de lemn care a salvat-o pe Rose, dar nu și pe Jack, din Titanic, a fost vândută la licitație pentru o sumă uriașă

Cu ce preț a fost cumpărat cel mai controversat obiect de recuzită din film

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Ușa din lemn care a salvat-o pe Rose DeWitt Bukater, dar nu și pe Jack Dawson, din filmul „Titanic” al lui James Cameron, s-a vândut cu peste 700.000 de dolari, relatează CNN.

Este una dintre cele mai iconice și aprins dezbătute scene din istoria cinematografiei, panoul de lemn plutitor care a salvat-o pe Rose (Kate Winslet) de apele înghețate ale Atlanticului de Nord după scufundarea navei oceanice titulare, dar nu și pe Jack (Leonardo DiCaprio).

„Denumită adesea în mod greșit o ușă, structura ornamentată a fost în realitate parte a cadrului ușii chiar deasupra intrării în salonul de primă clasă”, a scris Heritage Auctions în notele de licitație.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Rolul esențial al recuzitei în momentul „marea scenă, marele rămas bun”, așa cum l-a descris casa de licitații, o prezintă pe Rose plutind pe panoul sculptat cu flori, în timp ce Jack, care a încercat și nu a reușit să se urce pe el, cedează apelor înghețate și se scufundă. 

 Pe măsură ce sosește o barcă de salvare, Rose este forțată să-și smulgă mâna din strânsoarea lui înghețată, în timp ce rostește celebra replică „Nu voi renunța niciodată, promit”. 

Mai multe alte elemente de recuzită „Titanic” au fost, de asemenea, scoase la vânzare, inclusiv rochia de seară din șifon pastel pe care Rose o poartă în film în noaptea scufundării și roata cârmei navei, care s-a vândut cu 118.750 de dolari, respectiv 200.000 de dolari.

Subiecte în articol: Titanic licitatie film recuzită
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet