Antena 3 CNN Actualitate Cele mai periculoase zone de înot de pe litoralul românesc. Salvamarii anunţă care sunt plajele cu risc, unde se formează curenţi puternici

Cele mai periculoase zone de înot de pe litoralul românesc. Salvamarii anunţă care sunt plajele cu risc, unde se formează curenţi puternici

Mai multe zone de pe litoralul românesc pun în pericol viaţa turiştilor. Cele mai periculoase sunt în Mamaia şi Costineşti, acolo unde se formează curenţi puternici care îi pot trage în larg şi pe înotătorii experimentaţi. 

de Alexandra Ghețea    |   

Există reguli clare pe care trebuie să le respecte toți cei care vin la mare și vor să se bucure de bronz și de o baie în mare. 

Numai anul trecut, 61 de persoane fie au murit, fie au fost la un pas să se întâmple acest lucru, tocmai din cauza faptului că nu au respectat regulile de pe litoral.

Salvamarii spuneau faptul că este foarte important ca turiștii care ajung la mare să nu iasă foarte mult în larg, mai exact să nu depășească geamandurile care se află pe mare chiar în momentul de față. 

Mai mult decât atât, există anumite zone periculoase de care au spus ei. Printre acestea sunt plajele din Mangalia, din Costinești, din Mamaia, dar și din Constanța.

De asemenea, se formează curenți puternici chiar aproape de mal, mai ales în zona digurilor. 

Acești curenți sunt extrem de periculoși, chiar și pentru înotătorii experimentați. Pot fi recunoscuți cu ușurință prin spuma albă vizibilă la suprafața apei. 

Din fericire, până în prezent nu au fost astfel de incidente.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile