Antena 3 CNN Life Lumea animalelor Cele mai frumoase fotografii cu animale sălbatice din 2024. Una dintre ele este făcută de un băiat român de 11 ani

Cele mai frumoase fotografii cu animale sălbatice din 2024. Una dintre ele este făcută de un băiat român de 11 ani

de Adriana Duţulescu    |   

Cele mai apreciate imagini cu animale sălbatice înscrise în competiția anuală pentru titlul de „cel mai bun fotograf al naturii”, care va fi acordat în 8 octombrie, înfățișează o mamă lamantin cu puiul ei, două bufnițe și o vulpe care pare că zboară. În ultima fază a competiției a intrat și un băiat de origine română, în vârstă de 11 ani.

Un lamantin și puiul său au fost fotografiață în Hunter Springs, Florida, acolo unde comunitatea locală a făcut eforturi pentru a restabili habitatul natural al acestor animale. Până de curând, condițiile lor de viață erau amenințate, pentru că hrana le lipsea, însă după intervenția oamenilor populația de lamantini este mai mare decât oricând.

[GAL layout="4"]

Fotografia făcută de doctorul Jason Gulley, care este și geolog, se numără printre cele mai apreciate imagini din competiție.

Fotografiile câștigătoare vor fi anunțate pe 8 octombrie, iar 100 de imagini vor face parte dintr-o expoziție a Muzeului de Istorie Naturală din Londra.

Într-un interviu pentru BBC, Jason Gulley a spus că, în mod normal, nu face fotografii pentru concursuri.

Lamantinii sunt mamifere acvatice mari cunoscute și sub numele de vaci de mare. Toate cele trei specii de lamantin existente sunt pe cale de dispariție din cauza mai multor factori, inclusiv coliziuni cu bărci, vânătoare și distrugerea habitatului.

„Prima dată când am intrat în apa cu lamantini, am observat să sunt super jucăuși. Erau curioși și băgăcioși”, a spus Jason.

„A fost un lamantin care a devenit super interesat de mine, a părăsit grupul a venit spre mine, la jumătatea drumului s-a întors, apoi s-a întors la grup. Câteva minute mai târziu s-a apropiat puțin mai mult, apoi s-a întors din nou și mi-a amintit de comportamentul câinilor din parc”, a mai spus el.

Jason a mai precizat că făcea fotografii pentru un proiect privindprotecția mediului, dar a devenit „obsedat” de lamantini.

Sasha și pasiunea pentru fotografii cu păsări

Sasha Jumanca este un băiețel de 11 ani de origine română, care locuiește împreună cu părinții în Germania, la Munchen. Urmărea două bufnițe de câteva zile într-un parc de lângă casă și la un moment dat a surprins imaginea cu care a intrat în concurs.

Părăsind cuibul FOTO: sashajumanca.com

Pe site-ul lui, Sasha spune că la 7 ani și jumătate și-a descoperit dragostea pentru fotografia cu păsări. „Am adorat păsările de când eram bebeluș, dar fotografia a intrat în viața mea întâmplător. În ianuarie 2020, familia mea și cu mine am făcut o plimbare prin frumosul Parc Nymphenburg din München, unde am avut experiența incredibilă de a vedea pentru prima dată un pescăraș albastru. Acel moment a stârnit în mine o dorință profundă de a surprinde frumusețea păsărilor în fotografie. La 1 iunie în același an am primit primul meu aparat foto și mi s-a deschis o lume cu totul nouă. De atunci, explorez și documentez cu pasiune diverse specii de păsări și alte animale. Unul dintre locurile mele preferate de vizitat este Delta Dunării, unde revenim în fiecare an”, a explicat Sasha.

Subiecte în articol: concursuri fotografii animale
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile