Conlucrând cu un arhitect și un inginer ai putea afla care este necesarul de materiale pentru proiect și chiar tipul materialelor, însă cum procedezi atunci când gamele de materiale de construcții sunt atât de diversificate? Iată care sunt cele mai eficiente materiale de construcții și care sunt recomandările pentru lucrările tale.
Oțel pătrat pentru fundații și structură
Indiferent dacă vrei să realizezi o construcție pe structură metalică sau dacă vrei să armezi elementele structurale, oțelul pătrat poate fi cea mai bună soluție. Dacă îți faci griji cu privire la logistică, mai ales că vei avea nevoie de cantități destul de mari, este bine să știi că Mathaus livrează oțel pătrat direct în șantier. În acest fel vei reduce timpii de lucru și vei economisi bani, pe care îi poți folosi pentru alte materiale.
Beton pentru structura de rezistență
Calitatea betonului și clasa de rezistență reprezintă cele mai importante aspecte la care ar trebui să fii atent atunci când cumperi acest produs. Clasele de rezistență ale betonului îți pot arăta pentru ce tip de element structural poate fi folosit acest material, iar de cele mai multe ori clasa necesară este specificată în cadrul proiectului tehnic.
Betonul este unul dintre cele mai dure, longevive și rezistente materiale de construcții, iar de caracteristicile sale depinde întreaga construcție.
Cărămidă pentru ziduri
Dacă nu vrei o casă rece, realizată exclusiv din beton, poți folosi la fel de bine cărămida plină. Aceasta poate prelua în siguranță încărcările, transmitându-le mai departe, la fundație. Fundația din beton va descărca încărcările la teren, iar acestea vor fi preluate în sol.
Cărămida are o rezistență foarte bună la șocuri mecanică, la compresiune și încărcări laterale, provenite din seism. Datorită mortarului rezistența sporește, deoarece acesta funcționează atât ca adeziv pentru cărămizi cât și ca armare a structurii.
OSB pentru structuri ușoare
Dacă o locuință are structură pe lemn sau dacă ai nevoie să realizezi compartimentarea la nivel interior, atunci plăcile de OSB îți vor fi de ajutor. Acestea pot fi tăiate la dimensiunea dorită și pot fi folosite, de asemenea, chiar și pentru construirea acoperișului sau a anexelor gospodărești.
Placajul OSB permite cel mai bine izolare cu vată minerală bazaltică și cu spumă poliuretanică, structurile devenind astfel cu mult mai eficiente din punct de vedere termic.
Rigips pentru izolare și scafe
Plăcile de rigips sunt deosebit de utile deoarece acestea pot fi folosite deopotrivă atât pentru izolarea unei locuințe, cât și pentru construirea pereților de compartimentare sau pentru realizarea scafelor.
Rigipsul este un material foarte versatil, iar prețul este avantajos, potrivit pentru orice proiect de construire. Materialul este ușor, iar greutatea foarte redusă ajută considerabil atunci când este nevoie de materiale care să nu influențeze greutatea proprie a unei construcții.
Țiglă ceramică, țiglă metalică pentru acoperiș
O dată ce structura de lemn este definitivată, la nivel de căpriori, popi și corzi, este nevoie de montajul unui acoperiș rezistent, care să nu facă notă discordantă cu peisajul exterior, la nivel estetic.
Poți opta pentru țiglă ceramică, pentru că aceasta este rezistentă la intemperii, cu o durabilitate de circa 20-30 de ani, sau țiglă metalică. Țigla metalică oferă caracteristici similare, însă se poate deteriora mai ușor, mai ales dacă nu este întreținută în mod corect.
Alegerea materialelor de construcții pentru realizarea unei case ține foarte mult de caracteristicile acesteia, dar și de specificațiile proiectului tehnic. Alege materiale de calitate, care să aducă un plus de valoare clădirii construite și care să îți ofere confort și durabilitate.