Antena 3 CNN Life Cele mai bune patru motive pentru care merită să te muţi împreună cu familia ta într-un oraş mare  

Cele mai bune patru motive pentru care merită să te muţi împreună cu familia ta într-un oraş mare  

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Pentru părinți sau pentru viitorii părinți, a decide unde este cel mai bun loc pentru a locui nu este niciodată o decizie ușoară. Asta deoarece atât viața rurală, cât și cea suburbană și cea urbană au o mulțime de beneficii, dar important este, ca părinte, să alegi cea mai bună opțiune pentru întreaga familie. 

Faptul că viața este plină de neprevăzut nu mai este un secret pentru nimeni. Așa se explică, în multe cazuri, și deciziile aparent bruște pe care le iau oamenii, la un moment dat. Nu puțini sunt cei care, dorind să se bucure de liniștea mediului rural sau suburban, își schimbă opțiunea, deoarece beneficiile unei case la țară pot deveni mai puțin relevante, atunci când vine vorba despre problemele logistice. 

Așadar, iată care sunt câteva dintre motivele pentru care este posibil ca mutarea într-un oraș mare sau chiar în capitală să fie o schimbare necesară pentru tine și familia ta:

1. Mai multe opțiuni profesionale

Că ne place sau nu, veniturile noastre lunare pot influența semnificativ calitatea vieții. Iar atunci când în viața voastră apare și un copil, responsabilitățile cresc. Dacă nu lucrezi fully remote, mutarea într-un oraș mai mare poate aduce și obținerea unui post cu mai multe beneficii decât cel actual.

În cele mai multe cazuri, salariile în provincie sunt semnificativ mai mici decât cele din capitală, chiar dacă este vorba despre aceeași poziție în companie. 

2. O varietate mai mare de locuințe

Este suficient să arunci o privire asupra apartamentelor sau caselor de vanzare din Bucuresti şi vei descoperi că piaţa imobiliară este foarte bogată. Atât în cazul locuinţelor mai vechi, cât şi al celor noi, poţi găsi opţiuni care să întrunească aproape toate condiţiile. Aici există mereu oferte pentru apartamente amplasate în blocuri construite înainte de revoluţie, cu preţuri accesibile, până la cele din ansambluri rezidenţiale, construite la cele mai înalte standarde.

Dacă visul tău este să locuieşti într-o casă mai veche, recondiţionată, ce îşi păstrează elementele arhitecturale, acum îl poți îndeplini. 

3. Multiple oportunităţi educaţionale

Fiecare părinte îşi doreşte tot ce este mai bun pentru copilul său. Dincolo de sănătate şi o copilărie fericită, educaţia ocupă un rol important, în primii ani de viaţă ai celui mic. Aşa că, pentru a-i putea facilita accesul la cele mai bune şcoli şi activităţi extracurriculare, cel mai probabil, va fi nevoie să vă mutaţi într-un oraş mai mare sau chiar în Bucureşti. 

Deşi există numeroase zone din provincie care au cunoscut, în ultimii ani, o binemeritată evoluţie, există în continuare o diferenţă semnificativă între opţiunile din capitală şi cele din provincie. 

4. Diversitate culturală şi entertainment

Dacă îţi face plăcere să mergi la diferite concerte sau premiere ale pieselor de teatru ori balet, înseamnă că viaţa într-un oraş mare ţi se va potrivi mănuşă. Aici vei putea participa, împreună cu toată familia, la diverse evenimente culturale şi sportive, frecvente în special în sezonul cald. 

Un alt plus al oraşelor mari este diversitatea culturală. Ţara noastră este de mare interes pentru persoane din toate colţurile lumii, atât din punct de vedere turistic, cât şi din perspectiva unei destinaţii permanente. Numărul mare de companii multinaţionale ce se regăsesc în special în Bucureşti, dar şi în alte câteva oraşe mari, precum Cluj Napoca şi Iaşi, viaţa de noapte intensă şi multiplele obiective turistice fac ca România să fie o atracţie pentru străini. 

Viaţa într-un oraş mare este o opţiune excelentă pentru multe persoane. Dacă motivele de mai sus ţi-au stârnit interesul, atunci poate fi momentul oportun pentru un consiliu de familie şi a vă face planuri pe viitor. 

 

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile