Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cele mai bune opțiuni pentru aparatul dentar: Întrebări și răspunsuri

Cele mai bune opțiuni pentru aparatul dentar: Întrebări și răspunsuri

Dacă acum 20-25 ani, exista doar o singură opțiune atunci când venea vorba de aparat dentar, în ziua de astăzi putem vorbi atât de aparatul dentar fix, clasic, cu brackeți metalici, cât și alte variante de aparate dentare, mai moderne, unele chiar invizibile.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Cea mai bună decizie atunci când vine vorba de alegerea unui aparat dentar potrivit se ia doar împreună cu medicul ortodont care ți-a evaluat situația, însă niciodată nu strică prea multă informare, așa că, iată care sunt cele mai frecvente întrebări despre cele mai bune opțiuni de aparate dentare!

De unde știu ce aparat dentar mi se potrivește?

Răspunsul la această întrebare îl vei afla doar de la medicul tău, în cadrul unui cabinet stomatologic Cluj sau din alte orașe din țară. Medicul va realiza o examinare detaliată a dinților tăi și ulterior îți va propune câteva variante de aparate dentare. În cele mai multe cazuri, aparatul dentar este ales în funcție de problema ce trebuie corectată. Spre exemplu, pentru problemele de aliniere a dinților, cel mai eficient este aparatul dentar clasic, cu brackeți metalici, însă persoanele care nu se confruntă cu dinți atât de strâmbi și caută o opțiune mai estetică pot opta pentru gutiere transparente.

Ce ar trebui să iau în considerare atunci când aleg un aparat dentar?

Alegerea unui aparat dentar nu este deloc ușoară, mai ales cu atât de multe opțiuni la îndemână. Există totuși câteva criterii importante care te ajută să iei cea mai bună decizie: confortul (un aparat dentar mobil este mai ușor de curățat decât unul fix), durata tratamentului (un aparat dentar fix necesită o perioadă mai îndelungată de purtare), costuri, estetică, întreținerea aparatului, etc. Bineînțeles, criteriul principal este problema ce necesită corectare – este aparatul dentar dorit de tine cea mai bună soluție la problemă?

Am dinți lipsă. Pot purta aparat dentar?

Da, vei purta mai întâi aparat dentar, iar apoi medicul îți va prezenta soluțiile pe care le ai pentru înlocuirea dinților. Dacă alegi un implant dentar Cluj, acesta va fi inserat doar după îndepărtarea aparatului dentar deoarece poziția dinților ar putea fi ajustată în timpul unui tratament ortodontic. Aparatul dentar poate fi îndepărtat și reinserat după ce implantul dentar a fost montat, însă aceasta este o situație mai rar întâlnită. În orice caz, dacă te confrunți cu dinți lipsă, la finalul tratamentului ortodontic trebuie să găsești o soluție pentru înlocuirea lor, înainte de a provoca și mai multe probleme.

Înainte de opta pentru un aparat dentar, asigură-te că ai ales un medic cu care ești pe aceeași lungime de undă, un medic care are răbdarea să îți explice orice nelămurire legată de purtarea unui aparat dentar și să îți recomande cele mai bune opțiuni pe care le ai, în funcție de problemele identificate.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion