Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cele mai bizare fenomene din România şi explicaţiile lor controversate: clopotele care se aud la Sarmizegetusa Regia

Cele mai bizare fenomene din România şi explicaţiile lor controversate: clopotele care se aud la Sarmizegetusa Regia

Numeroase locuri din România atrag vizitatori pasionaţi de fenomene paranormale. Mărturii perpetuate de-a lungul timpului le prezintă într-un mod straniu, iar vizitatorii lor susţin că au fost martori unor întâmplări inexplicabile, scrie Adevarul.

Mărturii despre soarele de andezit. Sarmizegetusa Regia, locul capitalei Regatului dac, aşa cum a fost recunoscută de istorici, stârneşte deseori fascinaţia vizitatorilor. Mai multe construcţii antice din incinta sacră a sitului UNESCO au stârnit controverse în ce priveşte funcţionalitatea lor. Un astfel de loc este soarele de andezit, pe care specialiştii l-au considerat un altar unde strămoşii noştri aduceau ofrande unor zeităţi astrale. De câţiva ani, adepţii unor asociaţii de yoga şi ezoterism susţin, prin diverse mărturii, că soarele de andezit ar fi un loc încărcat de energii puternice şi chiar un portal către alte lumi. Aşezarea pe vechiul „disc solar” este însă, de câţiva ani, interzisă, monumentul fiind degradat tocmai de cei care au dorit să mediteze deasupra lui pentru a-i simţi magia.

Clopotele din Sarmizegetusa Regia. Un fenomen care a primit explicaţii stranii legat, de asemenea, de Sarmizegetusa Regia este clinchetul clopotelor care se aude în preajma izvorului din aşezarea dacică. Turiştii care beau apă din izvorul Samizegetusei Regia pot auzi un sunet de clopote, provenit din căminul de scurgere. Turiştii mai religioşi au susţinut că originea clinchetului este ecolul bătăilor de clopote de la Mănăstirea Prislop, aflată la 60 de kilometri de aşezarea dacică. De fapt, sunetele provin doar de la căderea de apă de la înălţime.

Mai mult, pe adevarul.ro.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile