Antena 3 CNN Life Cel mai ”dulce” job. Se caută 18.000 de persoane care să mănânce ciocolată

Cel mai ”dulce” job. Se caută 18.000 de persoane care să mănânce ciocolată

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 19:31 01 Sep 2016 Modificat la 19:31 01 Sep 2016

Oamenii de ştiinţă americani recrutează bărbaţi şi femei mai în vârstă care să ia parte la un studiu de mare amploare pe tema efectelor pe care le are cacaua asupra inimii şi creierului, arată CBS News. Participanţii nu se vor înfrupta din batoane de ciocolată, ci vor primi suplimente cu extract de cacao.

Cercetătorii de la Boston's Brigham and Women's Hospital, Harvard, şi de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle spun că rezultatele ar putea aduce mai multe detalii despre ceea ce se cunoaşte în prezent despre ciocolată şi despre impactul său asupra sănătăţii. 

"Am anunţat acest studiu prima oară în 2014, dar acum avem fonduri pentru o nouă componentă cognitivă - studiul încetinirii pierderii de memorie legată de înaintea în vârstă - pe lângă cel al prevenirii atacurilor de inimă şi a accidentelor vasculare cerebrale'', a declarat pentru sursa citată dr. JoAnn Manson, şefa Diviziei de Medicină Preventivă de la Brigham and Women's Hospital, care s-a referit la cercetările efectuate în ultimii doi ani cu privire la beneficiile oferite de flavonoizii din cacao asupra memoriei. 

Flavonoizii sunt ''compuşi bioactivi'' din boabele de cacao, despre care studiile anterioare au sugerat că ar putea avea un impact pozitiv asupra tensiunii arteriale, colesterolului, insulinei şi inflamaţiilor, care sunt factori de risc pentru boli cardiovasculare. Aceşti compuşi pot contribui la crearea de oxid nitric, ce ar putea ajuta la dilatarea vaselor de sânge şi la menţinerea unui sistem cardiovascular sănătos. Totuşi, după cum susţin cercetătorii în descrierea studiului în cauză, ''nu este clar dacă aceste efecte se traduc prin reduceri reale ale ratei de boli cardiovasculare''. 

Acesta este primul studiu de amploare menit să evalueze efectele extractelor de cacao şi a multivitaminelor asupra unor probleme de sănătate cu mare semnificaţie la vârsta înaintată, susţin oamenii de ştiinţă. O altă componentă a cercetării va fi încercarea de a determina dacă suplimentele cu multivitamine ajută sau nu la reducerea riscului de cancer, mai arată sursa citată. 

Cantitatea de cacao pe care cercetătorii vor să o ofere participanţilor la studiu ar putea cauza probleme digestive şi creşterea în greutate dacă ar fi introdusă în bomboane de ciocolată şi de aceea aceasta va fi oferită sub formă de suplimente cu aspect de pastile. 

''Recrutăm 18.000 de bărbaţi şi femei din întreaga ţară'' a spus Manson care a precizat că participanţii la studiu trebuie să aibă peste 60 de ani, în cazul femeilor, şi peste 65 de ani, în cazul bărbaţilor şi să nu aibă antecedente de infarct miocardic sau de cancer în ultimii doi ani. 

Sursă: Agerpres
Etichete: ciocolata studiu
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole