Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cel mai cancerigen pește este și cel mai consumat în România. Se găsește ușor, dar puțini știu cât e de periculos

Cel mai cancerigen pește este și cel mai consumat în România. Se găsește ușor, dar puțini știu cât e de periculos

<1 minut de citit Publicat la 12:33 04 Iul 2019 Modificat la 12:33 04 Iul 2019

Oricât de delicios ar fi, somonul afumat este contaminat cu tot felul de chimicale cancerigene precum antibiotice şi pesticide. Din aceeaşi categorie fac parte toate tipurile de peşte afumat. E bine să evităm prepararea pe grătar, cu cărbuni sau la flacără directă, a cărnii şi a peştelui. 

Când carnea (de vacă, porc, pasăre sau peşte) e gătită la temperaturi foarte înalte, aminoacizii constituenţi reacţionează cu creatina (o altă substanţă componentă care se găseşte în muşchi) şi formează amine heterociclice, considerate a fi carcinogene.  

Etichete: peste România
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole