Antena 3 CNN Life Sănătate Secretul unui creier sănătos: Cel mai bun pește pentru organism. Dr. Vlad Ciurea: "Este dovedit"

Secretul unui creier sănătos: Cel mai bun pește pentru organism. Dr. Vlad Ciurea: "Este dovedit"

Doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit pentru Antena 3 CNN care este cel mai bun pește pentru organism și în special pentru un creier sănătos.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Peștele este un aliment vital pentru dezvoltarea corpului și a creierului, fiind o sursă bogată de acizi grași Omega-3, esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului. Renumitul medic neurochirurg Vlad Ciurea afirmă că peștele ar trebui să fie o componentă esențială a dietei noastre zilnice.

Peștele este recomandat pentru conținutul său ridicat de vitamine A, D, E și B12, precum și minerale esențiale precum fosforul, iodul și potasiul, alături de grăsimi sănătoase. Dr. Vlad Ciurea ne dezvăluie care sunt cei mai buni pești pentru consum.

„Proteinele ideale pentru creier provin din pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt cei marini, deoarece proteinele și acizii grași Omega-3 pe care îi conțin sunt perfect compatibili cu structura cerebrală și activitatea sinaptică. Recomand somonul, peștele marin și peștele sălbatic,” a declarat Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Potrivit medicului, peștele sălbatic este mult mai sănătos decât cel de crescătorie. „Peștele marin, în special somonul sălbatic, nu cel de crescătorie, este considerat cel mai bun. Peștii activi, răpitori, sunt mult mai benefici pentru creier decât cei statici. Cantitatea de proteine din acești pești este ideală pentru celula nervoasă. Aceste lucruri sunt dovedite. România a făcut tranziția de la o dietă predominantă în carne la una cu mai multe legume și pește,” a adăugat dr. Ciurea.

Această trecere la o dietă care include mai mult pește și legume reflectă o îmbunătățire semnificativă în sănătatea publică, subliniază Dr. Ciurea, evidențiind importanța alegerii peștelui sălbatic pentru beneficii maxime.

Subiecte în articol: Dr. Vlad Ciurea creier sanatos peste
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile