Antena 3 CNN Externe Mapamond Cel mai bătrân bărbat din lume s-a născut în anul în care s-a scufundat Titanicul: „N-am nicio idee de ce trăiesc așa mult”

Cel mai bătrân bărbat din lume s-a născut în anul în care s-a scufundat Titanicul: „N-am nicio idee de ce trăiesc așa mult”

de Mia Lungu    |   

Cel mai bătrân bărbat în viață din lume, născut în anul în care s-a scufundat Titanicul, a declarat că nu are „secrete speciale” de împărtășit cu privire la longevitatea sa, în timp ce sărbătorea împlinirea vârstei de 112 ani, potrivit BBC.

[GAL layout="2"]

John Tinniswood, care s-a născut la Liverpool pe 26 august 1912, a declarat pentru Guinness World Records că nu are „nicio idee” de ce a trăit atât de mult.

Fanul de-o viață al echipei Liverpool, care locuiește într-un azil din Southport, a devenit cel mai bătrân om în viață din lume în aprilie, când Juan Vicente Pérez Mora, în vârstă de 114 ani, a murit.

El a spus că a fost „destul de activ în tinerețe” și a făcut „multe plimbări”, dar a crezut că nu este „diferit” de oricine altcineva, adăugând: „Ori trăiești mult, ori trăiești puțin și nu poți face mare lucru în privința asta”.

„De ce am trăit atât de mult, nu am nicio idee”,

Dl Tinniswood a declarat că va privi împlinirea vârstei de 112 ani „ca pe orice altceva”.

„De ce am trăit atât de mult, nu am nicio idee”, a spus el. „Nu mă pot gândi la niciun secret special pe care îl am. „Am fost destul de activ în tinerețe, am mers mult pe jos... dacă asta a avut vreo legătură, nu știu. Dar, pentru mine, nu sunt diferit. Nu sunt deloc diferit.”

John Tinniswood s-a născut la 20 de ani după înființarea clubului său preferat de fotbal, Liverpool, și a trăit toate cele 66 de trofee din prima ligă, cu excepția a două, pierzând primele două titluri de campion, în 1901 și 1906.

Avea doi ani la izbucnirea Primului Război Mondial și abia împlinise 27 de ani când a început Al Doilea Război Mondial. A servit într-un rol administrativ pentru Army Pay Corps, localizând soldații blocați și organizând aprovizionarea cu alimente, și este acum cel mai în vârstă veteran al celui de-al Doilea Război Mondial din lume.

A cunoscut-o pe soția sa, Blodwen, la un dans din Liverpool și s-au căsătorit în 1942. Fiica lor, Susan, s-a născut în 1943, iar cuplul s-a bucurat de 44 de ani împreună înainte ca doamna Tinniswood să moară în 1986.

După Al Doilea Război Mondial, a lucrat ca contabil pentru Shell și BP înainte de a se pensiona în 1972.

„Nu am o dietă specială”

El a spus că, în afară de a mânca o porție de pește și cartofi prăjiți în fiecare vineri, nu urmează niciun regim anume.
„Mănânc ceea ce îmi dau și la fel fac toți ceilalți”, a spus el. „Nu am o dietă specială”.

De la împlinirea vârstei de 100 de ani în 2012, a primit o felicitare anuală din partea monarhului - mai întâi de la regina Elisabeta a II-a, care i-a fost mai mică cu aproape 14 ani, și apoi de la regele Carol al III-lea.

Întrebat dacă crede că lumea s-a schimbat mult din copilăria sa, el a spus că „nu este mai bună, sau aproape deloc mai bună, decât era atunci.Probabil că în unele locuri este, dar în alte locuri este mai rău.”

Cel mai bătrân bărbat a fost Jiroemon Kimura din Japonia, care a trăit până la vârsta de 116 ani și 54 de zile și a murit în 2013.

Cea mai bătrână femeie în viață din lume, dar și cea mai bătrână persoană în viață, este Tomiko Itooka din Japonia, în vârstă de 116 ani.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile