Antena 3 CNN Emisiuni iThink Cei șapte influenceri care pot schimba România: ”În doar 7-10 ani”

Cei șapte influenceri care pot schimba România: ”În doar 7-10 ani”

”Au atâția oameni care îi urmăresc încât pot schimba inimile, mințile și sufletele multora”, a spus Sorin Popa

de Laura Dinu    |   

Sorin Popa, Speaker, Coach şi Teacher Certificat Maxwell Leadership Certified Team, a vorbit în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN despre cei șapte influenceri care pot schimba țara noastră. 

”În urmă cu mai bine de 10 ani, John Maxwell, după 40 de ani de carieră în care a scris peste 100 de cărți de leaderschip și dezvoltare personală, și a ajutat milioane de oameni să își ridice nivelul de conștientizare legat de oamenii din jur, a primit o provocare din partea unui președinte de stat de la momentul respectiv.

Este vorba despre președintele din Guatemala, care l-a provocat pe John Maxwell să se gândească la o soluție prin care să mergem în țara respectivă cu un program, cu o soluție, care să schimbe modul în care se uită lumea la leadership, la dezvoltare personală, la rezultate, la participarea personală în obținerea rezultatelor la nivel de țară și cum ar putea face un astfel de proces să funcționeze”, spune Sorin Popa.

”Și s-au pus și s-au gândit amândoi, scrieri, statistici, tot ceea ce au făcut alții în această zonă transformațională și au descoperit niște studii și niște scrieri, precum cartea lui Malcolm Gladwell, care se numește Tipping Point și în care acesta spune că, dacă într-un grup de oameni, 10% încep să gândească într-un mod intenționat într-o anumită direcție, 10% este suficient să producă un punct de cotitură în gândirea colectivă. 

Pentru că 10% pot influența 90%, dacă sunt intenționați. Și mergând pe această idee au început să se gândească cum ar putea influența, într-o perioadă de câțiva ani, 10% din populația țării. Și au descoperit cei șapte influenceri, cei șapte stâlpi de influență ai societății. 

Fiecare societate are astfel de stâlpi, și anume: 

  • Guvernul 
  • Mass media
  • Business
  • Religia 
  • Educația 
  • Familia 
  • Entertainment-ul

Acești stâlpi, în general, au atâția oameni care urmăresc și care se lasă influențați de aceste zone încât dacă pornești în aceste șapte direcții într-o societate, într-o perioadă de 7-10 ani poți atinge mințile, inimile, sufletele a peste 10% din populație”, a mai spus el în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

 

Subiecte în articol: influencer Sorin Popa
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben