Antena 3 CNN Sport JO 2024 Cearta dintre un dublu medaliat cu aur la JO și mama sa i-a eclipsat victoria istorică: Banii și iubita, în centrul scandalului

Cearta dintre un dublu medaliat cu aur la JO și mama sa i-a eclipsat victoria istorică: Banii și iubita, în centrul scandalului

de Mia Lungu    |   

Cearta dintre gimnastul filipinez Carlos Yulo și mama sa a ținut prima pagină a ziarelor din țara sa natală, amenințând să eclipseze euforia câștigării istorice a două medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit BBC.

În centrul dezacordului se află modul în care Angelica Poquiz-Yulo a gestionat finanțele fiului său în vârstă de 24 de ani și dezaprobarea pe care ar fi manifestat-o față de prietena acestuia, o creatoare de conținut pe TikTok.

Acoperirea intensă a disputei - care s-a desfășurat în interviuri, postări pe rețelele de socializare și chiar o conferință de presă organizată în grabă - i-a determinat pe mulți să facă apel la mass-media la reținere.

Dl Yulo este doar al doilea filipinez care câștigă o medalie olimpică de aur, după halterofila Hidilyn Diaz, la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Sportivul este deja o celebritate locală, iar dubla sa medalie nu face decât să-i ridice și mai mult profilul, stârnind totodată mândrie națională.

El va primi un bonus în numerar de 350.000 de dolari din partea guvernului filipinez. Sponsorii s-au angajat să îi ofere o locuință luxoasă și o viață întreagă de mese gratuite tip bufet și inasal, un pui local prăjit cu aromă de lemongrass și ghimbir.

Capitala Manila a început, de asemenea, să pregătească festivități pentru întoarcerea sa acasă.

Însă, la scurt timp după al doilea său aur de duminică, au început să apară informații despre un interviu acordat de mama sa unui post de radio local în aceeași zi.

„Mesajul meu pentru tine, mamă, este că sper să te vindeci și să mergi mai departe”

În acel interviu, dna Yulo a declarat că, contrar afirmațiilor, nu a gestionat greșit banii fiului său și că, de fapt, i-a depus la o bancă din Manila. Ea a declarat că a primit bani în numele fiului său.

Două zile mai târziu, la 6 august, Yulo a publicat un videoclip pe TikTok, întrebând-o pe mama sa unde s-au dus banii din premiul său trecut, deoarece "nu i-a primit niciodată". Acesta a mai spus că prietena sa filipineză nu este un "semnal de alarmă" și că mama sa a judecat-o pe femeie din cauza aspectului său și a educației sale liberale din Australia.

"Mesajul meu pentru tine, mamă, este că sper să te vindeci și să mergi mai departe. Te-am iertat cu mult timp în urmă. Mă rog să fii mereu sănătoasă și în siguranță", a spus dl Yulo în videoclipul TikTok.

„Nu există o familie perfectă”

Dna Yulo a convocat apoi o conferință de presă pe 7 august pentru a răspunde la videoclipul TikTok al fiului său și și-a oferit mâna în vederea reconcilierii.

Ea și-a cerut scuze pentru ceea ce a spus în interviu, afirmând că "întrebările rapide" din partea mass-media au împiedicat-o să gândească clar.

Dna Yulo a declarat că a emis "ultimul cuvânt" cu privire la dezacordul cu fiul său și că nu urmărește banii acestuia.

"Acest lucru a atins un nivel alarmant, deoarece acum întreaga țară așteaptă ce va spune fiecare dintre noi în continuare, când această chestiune ar fi trebuit să rămână privată", a spus ea.

"Eu nu sunt o mamă perfectă și Dumnezeu știe că tu nu ești un fiu perfect. Nu există o familie perfectă", a spus ea.

Nici mama, nici fiul nu au mai vorbit de la acea conferință de presă de miercuri seara.

Dna Yulo a recunoscut că s-au spus cuvinte dureroase, dar că ei rămân o familie. "Casa noastră este deschisă, indiferent dacă aveți sau nu bani, ușa este deschisă în cazul în care doriți să vă întoarceți", a spus ea.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile